Home » De eerste keer doet niet altijd pijn: VCC U11 – HBS U11 (woe)

De eerste keer doet niet altijd pijn: VCC U11 – HBS U11 (woe)

Woensdag 10 mei speelde VCC- U11 haar eerste wedstrijd van dit seizoen, thuis tegen HBS. De spelers maakten zich op voor hun eerste partij met harde bal! Hoe zou dat gaan?
Maar voordat we konden beginnen moest er eerst nog van alles gebeuren. De spelers hielpen Tim met het uitzetten van het veld en anderen brachten de tafel en stoelen naar buiten. De ouders die gingen scoren, geflankeerd door hen die in opleiding zijn, namen de regels en de scorecard nog even goed door (geen smash cricket meer dit jaar).  Tim gaf aan dat we toch nog met (4) paren zouden spelen, waarbij ieder paar 5 overs speelt (20 overs per inning). De batsman kon dus niet uit gaan.
Het eerste paar van HBS, en Cedric als onze wicketkeeper, hadden zich in hun uitrusting gewurmd, VCC zich had opgesteld, dus de wedstrijd kon beginnen. Het was prachtig weer en iedereen had er zin in.
Hoewel sommigen nog wat onwennig liepen, met die rare legguards aan je benen, het net niet vangen van een harde bal toch best pijnlijk bleek, en vangen met handschoenen best even wennen is, werd er goed gebat en gefield. Zo werd er 7x een 4’tje geslagen, 12 wickets geboweld en was er 1 catch. Er zat vaart in het spel en de overgang van een zachte naar een harde bal leverde ogenschijnlijk niet al teveel problemen op. Zij hebben hun debuut glansrijk doorstaan! En dankzij opperste concentratie bij de scorers, zijn alle wapenfeiten goed vastgelegd. Dank aan Richard voor het scoren, Tim voor het umpiren en Annette voor het verzorgen van de limonade, thee en voortreffelijke lunch na afloop.
Tijdens de lunch deelde Tim de eindstand (VCC 174 – HBS 113), maar zei hij: ” Het belangrijkste is, dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad en vandaag weer een betere cricketer is geworden!”.

Over de schrijver

Richard de Lange