Home » Algemeen » Eerste puntverlies voor Voorburg CC
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Algemeen Verslagen

Eerste puntverlies voor Voorburg CC

Voorburg CC heeft in de Hoofdklasse zijn eerste puntverlies geleden. Dat dat uitgerekend tegen het nog puntloze HCC 2 gebeurde, was opmerkelijk. HCC kwam tot 183 runs en dat bleek ruim voldoende: VCC 129.

De voorbereiding van VCC was niet ideaal. Remco van der Giessen raakte tijdens de warming-up geblesseerd en veteraan Tim de Leede werd opgetrommeld. HCC verkoos te gaan batten. Na de snelle val van het eerste wicket zorgde Bas de Leede met een schitterende ingooi voor een run out op 37. Even later kreeg hij ook de speler/coach van HCC LBW. Bij 160 voor 7 (dankzij twee vangen van Viv Kingma) zag het er goed uit voor VCC, maar de laatste overs leverden nog flink wat runs op.

Aan de kant van HCC viel vooral de innings van de 18-jarige Felix Vecchi op. Het jonge talent maakte een goede 52. Steffen Mulder en Bas de Leede namen samen vijf wickets.

Het antwoord van VCC overtuigde niet. De eerste drie batsmen gingen clean bowled en dat verwacht men niet van top order batsmen. Regan George (17) wilde graag voor herstel zorgen, maar werd LBW gegeven. Dat overkwam ook Tim de Leede. Daarna was het game, set and match voor HCC, dat deze cadeautjes graag uitpakte. Yasir Hamid, Viv Kingma en Steffen Mulder deden nog een moedige poging, maar deze was tot mislukken gedoemd. Tom de Grooth werd tegen zijn oude club topscorer met 18 runs.

Aangezien concurrent Sparta wel won van Kampong, nemen de Capellenaren de koppositie over van Voorburg CC. Stand aan kop: Sparta 8-14, VCC 7-12, VVV en R&W 8-10, Kampong 7-8. Op zondag 18 juni kan VCC zijn 85-jarig jubileum luister bijzetten door op eigen veld (aan de Groene Zoom) de strijd aan te gaan met naaste concurrent Sparta. Aanvang 11.00 uur, toegang is gratis.

Foto 1: Floris de Lange wordt gebowld door zijn naamgenoot Floris de Lange

Foto 2: Philippe Boissevain wordt fraai gevangen door keeper Pieter van den Assem.

Scorecard