Home » Laatste nieuws » Eigen kweek en Nieuw-Zeelanders bezorgen Voorburg CC volle winst
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Verslagen

Eigen kweek en Nieuw-Zeelanders bezorgen Voorburg CC volle winst

Zowel de zelfopgeleide tieners als de ‘overzeese’ spelers waren belangrijk voor Voorburg CC in de twee winstpartijen van afgelopen weekend. Eerst werd Kampong ruim verslagen. Een dag later bleek de nummer twee van de Hoofdklasse ook net te sterk voor Rood en Wit.

In Utrecht won VCC de toss en koos het voor eerst batten. Viv Kingma opende wederom de batting. Helaas voor VCC pakte dit niet goed uit. Tom de Grooth, Rhys McCarthy en Remco van der Giessen kwamen ieder tot 13 of 14 runs, maar konden deze start geen vervolg geven.

De innings van Bas de Leede daarentegen was van een ongekend hoog niveau. De 17-jarige Nootdorper mag sinds kort meetrainen met het Nederlands mannenteam en gaf nadrukkelijk zijn visitekaartje af. Hoewel hij nauwelijks steun kreeg van zijn teamgenoten, bleef hij geconcentreerd. Hij had een century verdiend, maar werd op 94 gevangen door de uitblinkende Sharma, die 4 voor 44 nam. Het was vooral aan De Leede te danken dat er 172 runs op het bord kwamen. In de staart kreeg hij nog steun van zijn leeftijdgenoot Philippe Boissevain, die met 16 runs not out bleef.

Dat 172 toch een verdedigbare score was, bleek al snel. De snelle openingsbowler Viv Kingma kreeg Adrian Maynier (battinggemiddelde rond de 49 runs per innings) direct LBW. Deze klap kwam Kampong niet meer te boven. Nu Steffen Mulder in de aanval ontbrak, zag Viv Kingma zijn kans schoon. Met vier wickets voor 30 runs, waaronder een schitterende vang op eigen bowlen, kwam de Voorburger als mede-matchwinner van het veld. In de slotafse van de wedstrijd was ook de 18-jarige Nick Bett (3 voor 4 in vier overs!) belangrijk. Met clean bowleds rekende hij de nummers 6, 7 en 8 in. Kampong strompelde naar de uitgang: 73 all out.

Een dag later won VCC wederom de toss, maar ditmaal ging het eerst fielden. Ook nu was er een vroege doorbraak, nu van de teruggekeerde Steffen Mulder. Na twintig overs had R&W pas 60 runs gemaakt en waren er al vier batsmen uit. Cruciaal was de vang waarmee Nieuw-Zeelander Regan George international Shane Snater inrekende op het bowlen van Yasir Hamid. Het was toen 72 voor vijf. Na een forse regenbui werd de wedstrijd ingekort to 40 overs. Daarna nam de nieuwe bowler Mangesh Panchal het heft in handen met drie wickets. Enoch Nkwe bood als nummer 7 weerstand met 49 runs, maar Bas de Leede ving hem op eigen bowlen. Rood en Wit was 159 all out. Mangesh Panchal luisterde zijn debuut op met vier wickets voor 17 runs; Yasir Hamid nam drie voor 27.

Voorburg CC ging vervolgens vlot van start. Na twaalf overs stonden er zonder wicketverlies al 74 runs op het bord. Even later sneuvelde Tom de Grooth voor 27, maar Rhys McCarthy had de smaak te pakken en bereikte even later zijn halve century. Toen hij en zijn teamgenoot Bas de Leede beiden achter het wicket werden gevangen, liep de run rate weliswaar terug naar rond de vier runs per over, maar bleef VCC on top met 107 voor drie na 25 overs. Daarna kwam de klad erin en moesten Steffen Mulder en de 18-jarige Nick Bett eraan te pas komen om met de laatste runs VCC over de streep te trekken. Nick Bett sloeg vlak voor het eind een zes en zorgde er daarmee voor dat de punten mee naar Voorburg gingen.

Op 6 augustus speelt VCC 1 aan de Groene Zoom tegen Groen en Wit. Stand aan kop van de Hoofdklasse: 1. Sparta 14-26 (1.86),2. VCC 13-20 (1.54), 3. VVV 14-18 (1.29), 4. Bloemendaal 14-16 (1.14), 5. Rood en Wit 14-14 (1.00).