Home » Laatste nieuws » Einde carriere? VCC ZAMI 1 – HCC ZAMI 3: 0-2
Laatste nieuws

Einde carriere? VCC ZAMI 1 – HCC ZAMI 3: 0-2

Archieffoto. (actuelere foto's van waren helaas niet voor publicatie geschikt)

Iedereen kent die wedstrijden wel, de klassieker, de topper, de derby. Grote wedstrijden tussen grote ploegen. Ook de Zami competitie kenmerkt zich met dit soort wedstrijden. Kwaliteit meestal niet hoog, maar beleving en inzet maximaal.

Ook zijn er wedstrijden tussen de kleine en de grote, david en goliath, hetgeen in de voetballerij zich kenmerkt als het calimero complex. Van die wedstrijden waarbij je je de torenhoge favoriet moet en wilt verslaan, waar de supporters het hele jaar over dromen.

Voor HCC Zami 3 was het zo’n dag. Zij mochten dit jaar afreizen naar het grote voorburg, waar zij op een prachtig warm kunstgrasveld mochten proberen om het grote VCC Zami 1 te verslaan. Waar VCC de wedstrijd beschouwde als, 1 van de velen in het lange seizoen, en meerdere spelers rust had gegund, kwam HCC tot op het bot gemotiveerd naar het voorburgsche. Een paar koele handjes en blikken later, verloor HCC onder luid gejoel al de toss. Werd het weer zo’n dag?

VCC begon met batten, eervolle vermelding was er voor Habib, en daar bleef het helaas bij. Captain Mark was tot op het bot gemotiveerd teruggekeerd voor de wedstrijd, maar helaas leidde dit tot 2 run-outs en bijna nog minder runs. Met een totaal van 177 runs ging men aan de lunch.

De jongens van HCC voelde een stunt tegen het Voorburgsche aankomen en begonnen met een hoge run rate te batten. Foutjes werden door de batsman vakkundig afgestraft met boundaries, ondanks sterk fielden.

Met nog 3 overs te gaan stonden wij op een tie. Een perfect moment om “cultuurfiguur” Frits Holleman aan te zette voor een over vol verassingen. De jongens van HCC stonden al met de handen in de lucht, maar VCC wist wel beter. Al de ervaring van Frits komt nu perfect van pas. Een verassend langzame bal volgde, die de batsman volledig op het verkeerde been zette, welke bijna 100% zeker zou worden gedropped door keeper D. Cousins, ware het niet dat de batsman de bal afschermde, en met een “Obstructing the Field” naar de kant moest, onder hoongelach van alle meegereisde supporters en medespelers.

Het plan van captain Mark werkte tot in de puntjes. Frits was in bloedvorm, volgende batsman, een nog langzamere bal. In de 38 seconden die de batsman de tijd had, raakte hij volledig van slag, en joeg hij de bal recht de lucht in. Frits stond al klaar met zijn handen in de lucht, en met Frits onder de bal, stond de rest van het team ook al met de handen in de lucht, voor het volgende wicket.

Een doffe knal volgde, onrust en paniek in en rond het veld. Frits gestrekt op het veld. De bal gekopt en gedropped. Wedstrijd voorbij. HCC wint eindelijk van de grote concurrent.

Waren wij nu getuige van het einde van een ongelooflijke Cricket carrière? Was Frits nog in staat om überhaupt op te staan? De pitch kleurde van groen naar rood. Tranen stonden bij ieder in de ogen.

Na 5 minuten zat Frits al met een biertje in zijn hand op het terras, weer verhalen uit de oude doos te vertellen, en 21 jonge honden te vermaken. Elk drankje ging ad fundum bij Frits, indruk makend op alle aanwezigen. Rent-a- Bob werd besteld en zo maakte de angst voor een beëindigde carrière van Frits plaats voor vreugde en eer om door te mogen cricketen met deze man.

Gr. Ed Kaap

Over de schrijver

Martin Koster

4 reacties

Geef hier je reactie
  • Niet het bloed maar met name het feit de foto van deze zami veteraan op de VCC site ook onder “Jeugdverslagen” en “Accomodatie” is te vinden, zorgt voor een indrukwekkende dimensie.

    • Dat is inderdaad niet zo handig. Ik ga uitzoeken hoe dat komt en hoe ik dat daar weg kan halen.

  • Weer een geweldig verslag jongen. Kon er hard om lachen Zami is een zeer talentvolle team had graag wedstrijden mee geepeeld. Ed nogmaals top verslag