Home » Laatste nieuws » En weer winnen de VCC-dames van Quick
Laatste nieuws

En weer winnen de VCC-dames van Quick

In de afgelopen jaren heeft zich een mooie rivaliteit ontwikkeld tussen de vrouwenteams van VCC en Quick. Quick is het Ajax van het vrouwencricket: vele landstitels op zak en een team vol talent en cricketkennis. In een wedstrijd van hoog niveau was VCC Quick echter weer de baas: 237 – 161.

Een partnership van 166 voor het derde wicket van Babette de Leede en onze overseas Kerry Tomlinson was hier vooral debet aan. Op 43/2 (Iris Zwilling 15) gingen deze twee ervaren meiden in de bloedhitte (33 graden) aan het werk.

Het was een genot om naar te kijken: goede ballen werd in een gat geplaatst en leverden singles op. Slechte ballen gingen knoeperhard het veld uit. Na een relatief rustige start kwamen beiden op stoom met een Masterclass batten. Babette (122 not out) bereikte een prachtige eerste 100 op Nederlandse bodem en Kerry kwam nog in de buurt met een vlekkeloze 73. VCC 237 in 40 overs.

Met Quick op 27/4 leek de wedstrijd gespeeld, maar de Oranjemeiden Robine Rijke en Caroline de Lange maakten een mooi partnership van 93 runs voor het vijfde wicket. Toen Robine voor een prima 54 werd gevangen door Carlijn van Koolwijk, leidde dat wicket echter een mini-collapse in. 120/5 werd 124/8.

Hannah Landheer maakte nog een vlotte 25, maar Quick kwam niet in de buurt van de Voorburgse mammoetscore. Vier bowlers namen twee wickets, van wie Iris Zwilling de zuinigste was.

Een mooie zege die uitzicht biedt op de tweede landstitel!