Home » Latest news » Mees van Vliet comes to further develop at VCC
Latest news News

Mees van Vliet comes to further develop at VCC

VCC prijst zich zeer gelukkig dat de 19-jarige Mees van Vliet ervoor heeft gekozen om zijn cricketcarrière verder voort te zetten in Voorburg. Het jonge talent was een van de revelaties van het afgelopen seizoen in de Topklasse en nam als medium-fastbowler in 2022 maar liefst 31 wickets.

Mees heeft heel zijn leven gespeeld voor ACC. Vader John is oer-ACCer, dus het cricket is hem met de paplepel ingegoten. Sinds Mees kan lopen, houdt hij een cricketbat vast en al op jonge leeftijd nam hij deel aan de tip-en-run spelletjes op ACC. Hij heeft alle Dutch Lions elftallen doorlopen en specialiseerde zich als bowler. Mees maakte deel uit van het Dutch Lions U19 team dat zich in augustus 2021 heeft geprobeerd te kwalificeren voor de WK (helaas niet gelukt) met teamgenoten als Aryan Dutt en Shariz Ahmad.

Gezien de familiegeschiedenis zou je de transfer kunnen bestempelen als een opmerkelijke stap. Mees is zonder meer dankbaar voor de opleiding die hij bij ACC heeft gehad, maar is er ook van overtuigd dat hij zich bij VCC verder zal kunnen ontwikkelen. Allereerst verheugt hij zich op het samenspelen en -trainen met internationals zoals Musa en Shariz Ahmad, Philippe Boissevain, Viv Kingma en Bas de Leede. Daarnaast zal hij veelvuldig op gras zal kunnen spelen. Tenslotte kent Mees VCC al wel een beetje (o.a. door zijn vriendschap met Tobias Nota), hetgeen de overstap ook zal vergemakkelijken.

“Ik hoop zo snel mogelijk mijn plek in het eerste vast te stellen, en dan een mooie bijdrage te leveren aan de hoge ambities van de club. VCC is een echte familieclub en ik heb erg veel zin om aan deze nieuwe uitdaging te beginnen”, aldus Mees.

Zijn ambitie kent geen grenzen en die van VCC ook niet, dus we kijken er naar uit Mees komend seizoen heel veel wickets te zien pakken op Westvliet.

En waarschijnlijk is de commentator bij de livestream VCC-ACC ook al geregeld 😉.

Over de schrijver

Richard de Lange

2 reacties

Geef hier je reactie