Home » Algemeen » Van Energy Up naar Energy Op, HCC – VCC ZAMI (0-2)
Laatste nieuws

Van Energy Up naar Energy Op, HCC – VCC ZAMI (0-2)

Soms zijn er van die wedstrijden waarvan je weet dat je gaat winnen voordat er een bal gebowled is. De wedstrijd HCC-VCC, gespeeld op VRA vanwege Wicket Cricket, was daar een schoolvoorbeeld van. Bij aankomst waren de HCC’ers druk bezig met een warming-up waar ze bij de marechaussee U tegen zeggen. Dit allemaal onder leiding van dhr. Van Hessen, co-founder van Energy-Up (http://energy-up.nl/). De Koninklijke was zich in het zweet aan het werken, terwijl een enkele Voorburger één minuut voor aanvang nog rustig een peuk aan het roken was (Frits “Ik heb nooit eigen peuken plus aansteker bij me” Holleman). Captain Mark besloot om de toss tactisch te verliezen en daardoor moesten we eerst batten. Dit bleek een tactische meesterzet te zijn van captain Van Oosterzee van HCC…

VCC opende met twee geheime wapens die verre neven van elkaar zijn. Jai en Mohit Singh speelden rustig en hadden beloofd om minstens 15 overs te blijven staan. Dit lukte 9.1 overs en bij een stand van 24 viel het eerste wicket. Mohit keek verbaasd op toen der Fritsmeister hem LBW gaf. Huh, spelen we met LBW vandaag?! De Koninklijke Haagsche werd steeds mondiger in het veld, zeker toen ook Jai Singh uit ging. Frits besloot om zijn geheime wapen in te zetten en liet een scheet. Dit was de eerste mentale tik voor de Koninklijke Haagsche. David en Arnie herstelden aardig en hadden een mooi partnership van 40 runs, totdat Dave caught behind ging door Energy expert Van Hessen. Next man in was Sander. Hij snoerde de monden van de Haagsche met een schitterende cover drive en goed batten. Aan de andere kant bleef Arn kalm en sloeg veel boundaries. Na een mooi partnership van 57 strandde Sander voor 20 runs, maar mentaal zaten onze Haagsche vrienden er nu toch echt doorheen. De warming-up bleek toch iets te zwaar voor de Haagsche atleten en singles werden doubles, doubles werden vieren en er werden steeds meer wides gebowled. Hier kan Shujah helaas niet van profiteren en hij ging without troubling the scorers weer naar de kant (wederom een LBW, hoe kan dit?!). Toen ook Arn LBW werd gegeven voor 47 op een stand van 132 waren er enkele HCC’ers die weer eens wat zeiden in het veld. Dit veranderde echter weer snel.

Ivo sloeg een fantastische vier en vond het toen wel genoeg. Auke Nota kwam in en speelde een geweldige inning. Ondergetekende, A.K.A. Pinky (het was geen Pink-eye, ik ben ervoor naar de dokter geweest..) hoefde alleen maar singles te pakken om zo de echte batsman aan strike te laten staan. Auke sloeg de ene vier na de andere en eindigde op een knappe 33* en het laatste partnership was 63 runs. Hierdoor eindigde wij op het respectabele totaal van 207. Jai Singh had helaas de dubbele cijfers niet gehaald, maar hij verdiende een 10 voor zijn umpiring. Elke vier werd aangegeven alsof hij in een Bollywood film speelde. Daar konden Shahrukh Khan, Bret Lee en Priyanka Chopra nog wat van leren! Mede hierdoor was het Energy niveau lager dan ooit bij HCC.

Tijdens de lunch hadden de Koninklijke, zoals gewoonlijk, weer eens een grote mond. Zij zouden dit totaal wel even bij elkaar tikken. Het tegendeel bleek echter waar. Shujah begon fantastisch met een wicket maiden! Dhr. Van Hessen werd briljant gevangen in de first slip door onze eigen Schwarzenegger. Laag, duikend naar links ving Arn als een jonge god prachtig dhr. Van Hessen. Ook de tweede over was een maiden, maar kennelijk komen twee byes op naam van de bowler te staan. Ook zijn de fall of wickets niet opgenomen in het scorebook. Dit gebrek aan scherpte was ook duidelijk zichtbaar in de batting van de Koninklijke. Shujah ging vrolijk verder en pakte nog een wicket in zijn vierde over. Hij eindigde op 2-13-4, zeer respectabele cijfers. Ondergetekende pakte zowaar wickets op een zaterdag door, alweer, briljante catching van Arn. De Koninklijke Haagsche hadden nog één troef achter de hand, Midas Walhain. Hij zag er solid uit tot captain Van Outeren besloot om ons geheime wapen in te zetten. Mohit Singh bowlde een beauty en ontwortelde de off-stump van Walhain!

De Koninklijke batsmen speelden als onderdanen en de Voorburgers waren heer en meester in het veld. Er werd zelfs gesproken van een kat en muisspel. De Energy was bij VCC wel Up en zelfs Frits dook met gevaar voor eigen leven en dat van iedereen in een straal van 10 kilometer naar ballen. 112 werd gebeld en de takelwagen van de brandweer werd opgeroepen. Frits stond echter na 7,5 minuten op en zo kwam de brandweer voor niets. Hij bowlde ook nog een prima over en ging ‘maar’ voor 11 runs. Jai Singh bowlde 3 ballen en daarna waren de Koninklijke all out voor een magere 78 runs.

Na de wedstrijd was er een heerlijke barbecue verzorgd door dhr. Polak van VRA voor Wicket Cricket, waarvoor hulde! Bij het borrelen werd de wedstrijd nog eens doorgenomen. Arnie werd aangewezen als Man of the Match en captain Mark kreeg de ‘thanks for coming award’. Vele pitchers later werd de terugweg naar Voorburg ingezet. In de auto terug werden nog was scherpe analyses gedaan en kwamen er nog wat oneliners uit de hoge hoed. “Ik heb ervoor gezorgd dat we gewonnen hebben” (Mark van O: did not bowl, did not bat, did not win the toss).

Zo blijkt maar weer dat een warming-up doen voor de wedstrijd een slecht idee is. Onze Benoordenhoutse vrienden zijn hier op harde wijze achter gekomen. Vrijdag spelen ze, kennelijk, de finale van de Toc D’or. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is in Voorburg een raadsel. Vrijdag wordt in ieder geval een prettig weerzien met onze Haagsche vrienden. Hopelijk spelen ze dan een iets betere pot 😉

Pinky