Home » Laatste nieuws » Er hing iets in de lucht zaterdag (VOC – VCC, no result)
Laatste nieuws

Er hing iets in de lucht zaterdag (VOC – VCC, no result)

Op bezoek bij VOC weet je dat het een echte zami-dag gaat worden. Fijn ontvangst, goede koffie en zaterdag-spelers waarbij het genoeg is elkaar slechts twee maal per jaar zien om te snappen hoe het zit. Tel daar een prachtige graswicket bij op en alles is aanwezig voor een leuke pot cricket. Maar er hing iets in de lucht.

De captains waren er snel uit en VOC begon zijn batting innings. Een snel outfield en enthousiaste batsman zorgde al snel voor een spektakel. Na het bowlen van wat puntjes voelde Shujah eens goed aan zijn hamstring en pakte zijn kans. Na dit eerste wicket werd het plan bijgesteld naar een wicket per 3 overs. Wat goed had gekund, want er hing genoeg in de lucht.

Na een snelle 30 runs sloeg de vermoeidheid toe bij de VOC hardhitter en zorgde Chris en Nick voor een acceptabele runrate. Eenmaal ingeslagen pakte VOC de draad weer op en sloeg zich naar een totaal van 224 runs. En niet alleen de geslagen century zorgde voor een extra pitcher bier na afloop. Ook de 5 gemiste vangkansen zorgde ervoor dat de tap open bleef.

Behalve de vangkansen hing er ook regen in de lucht. Perfect getimed kwam deze aansluitend op de lunch naar beneden. Gelukkig startte vandaag de tour de france en kon er op de tv naar cricket uit 2011 gekeken worden. En ondanks een poging om binnen 20 over een totaal van 129 (obv runrate) neer te zetten, hield de regen aan. Gevolgd door weer een moment dat de captains er snel uit waren. Eind augustus proberen we het nog een keer.

~ Ssander