Home » Nieuws » Even voorstellen: Sybrand Abraham Engelbrecht, SA voor vrienden
Nieuws

Even voorstellen: Sybrand Abraham Engelbrecht, SA voor vrienden

Voor cricketvolgers zal de naam een ​​belletje doen rinkelen. De die-hards zullen zich zijn spectaculaire vang herinneren tijdens het WK U19 tegen Papoea-Nieuw-Guinea in 2008, gehouden in Maleisië. Het Zuid-Afrikaanse team verloor in de WK-finale van het Indiase team van aanvoerder Virat Kohli. Wie iets minder aandacht besteedt aan het internationale cricket, maar een fervent aanhanger is van Nederlandse cricket, herinnert zich misschien ook zijn naam. In het seizoen 2015 was SA een van de twee overseas bij HBS, waar -volgens het Craeyen magazine van september 2015- het HBS-team een ​​slecht seizoen had, maar SA niet: “Ondanks alle omstandigheden (blessures van HBS-teamspelers) had SA een goede seizoen, met 500 runs in 13 beurten met een hoogste score van 134 en een gemiddelde van rond de 40. ”

SA werd geboren in Johannesburg op 15 september 1988 en is dus 32 jaar oud. Hij ging naar dezelfde school als bekende cricketspelers als AB de Villiers en Faf du Plessis (die ongeveer 4 jaar ouder zijn). Op deze school leerde hij ook cricketen. SA is een rechtshandige batsman , een rechtshandige off-spin bowler en, zoals eerder vermeld, een uitstekende fielder. Hij speelde voor de Cape Cobras, Western Province, Northerns en South Western Districts. Hij vertegenwoordigde de Cape Cobras en Western Province 9 jaar en vertegenwoordigde ook de Cobras-franchise bij twee Champions Trophy T20-toernooien in India.

Na het seizoen 2016 besloot SA zich terug te trekken uit het professionele cricket en een carrière in het bedrijfsleven na te streven. Hij voltooide het MBA-programma van de University of Stellenbosch Business School, terwijl hij werkte voor Fairtree Invest, een bedrijf dat deel uitmaakt van de Fairtree Group. Vorig jaar deed zich de kans voor om een ​​jong en groeiend deel van Fairtree in Europa (gevestigd in Nederland) te versterken en na zorgvuldige overwegingen besloten SA en zijn vrouw Cecilia (met hun 7 maanden oude baby Jan) om aan dit nieuwe avontuur te beginnen. Sinds half januari woont het gezin in Leiden.

Het altijd aanwezige cricketvirus wakkerde de wens van SA aan om weer te gaan spelen en VCC is erg blij dat Westvliet in 2021 de nieuwe thuisbasis van SA zal zijn. Hij wil graag bijdragen aan onze levendige cricketcommunity met zijn ervaring en positieve instelling en kijkt er samen met Cecilia en Jan naar uit om actieve leden van de VCC-familie te worden.