Home » Excelsior 4 – VCC 5, 26 juni 2011

Excelsior 4 – VCC 5, 26 juni 2011

Het is zondag 26 juni en we treden aan in het Schiedamse om te winnen van Excelsior 4. Dat pakte iets anders uit, maar gezellig was het wel.

Met goedgezinde weergoden geschaard aan onze zijde is ons moraal hoog bij aanvang.
Na de verloren toss mochten wij heerlijk beginnen met fielden en dat ging alles behalve slecht: na 10 overs stonden wij 40/5 en kon dit wel eens een top zondag worden.

Alleen de middle-order batsmen van Excelsior waren helaas net iets beter dan wij verwachtten. Zij maakten het met z’n tweeën meer dan goed af en kwamen zelfs tot 186 runs. Dit was mede te danken aan hun overzicht in het spel en de heldere communicatie tussen de twee; leermomentje voor ons dus.

Ietwat ontdaan werden wij voor de lunch ontvangen in een echte sportclubkantine. Leuk om te horen dat nu al het verhaal rond gaat dat VCC 5 geen kampioenteam is qua spel, maar wel hoofdklasse inzake lunchverzorging. Onze tegenstander (h)erkent dus duidelijk de kwaliteiten van ons team en serveerde een buitengewoon goed geprepareerde lunch.

Met nieuwe goede moed herboren opende ons team de tweede innings met batsmen Balkumar en Dennis ‘dirty ball’ Zuyderweijck. Balkumar kwam vandaag niet vlot genoeg in de ‘Dhoni-vibe’, verliet het veld met 1 run en werd gevolgd door Shujah, die aanvankelijk stoer bezig was maar ongelukkig run-out ging. Koos en Shjaam zaten in het zelfde ‘Canard d’Or’ schuitje en Kaushal’s ging ‘walk-out’.

However, dé man van deze wedstrijd was Kees ‘William Wallace’ Hoppener. die als eloquente Lowlander vorm gaf aan een sportief theaterstuk genaamd ‘De batsman met 7 levens’… Superlatieven schieten te kort de heldhaftige innings van deze man te kunnen beschrijven… 5.4 listige overs domineren en keurige bowlerij de baas zijn was het grote lichtpunt van onze innings.

De tegenstander kwam met een bijzonder soepele derde inning: 1 krat fris, 2 kratten pilsener en een borrelgarnituur waar men U tegen zegt, afgetopt met grootse en meeslepende gezelligheid met onze gastheren in de zon.

Verliezen is nooit leuk. Gelukkig is cricket King Of Sports… de sport bij uitstek, waarbij strijdende partijen als echte heren de wedstrijd samen beleven. Dit houdt ook in dat unaniem en onverdeeld belang wordt gehecht aan de derde inning. We zijn als VCC 5 aardig op weg een goed en vrolijk collectief te vormen. Maar naast onze sportieve ontwikkeling kunnen wij ook nog wat meer aandacht besteden aan verbroedering in de derde inning met een waardige tegenstander zoals deze mannen van Excelsior 4.

Volgende week aantreden op het hoofdveld (de yesbaby-factor) tegen Asvion 1!! Nodig dus vrienden en familie uit om ons te ‘supporten’ én om te genieten van dit aanstaande spektakel en/of te relaxen aan de rand van ons ongekend prachtige, hopelijk die dag met zon overgoten wicket.

Hussey en De Villiers

Man of the match: Kees Hoppener

Over de schrijver

Harold Vogelaar