Home » Algemeen » Fantastiese kolfbeurt 185 lopies! Welgedaan!
Nieuws Algemeen

Fantastiese kolfbeurt 185 lopies! Welgedaan!

We hebben dit jaar veel contact met Zuid-Afrika. De eerste twee hebben we al verwelkomd. Clayton Floyd pakt zijn wickets met heel weinig runs per over tegen. Matt Smit stal zaterdag de show met een batting performance tegen Punjab 2. 185 kansloze runs, not out, alle slagen uit het boekje in alle hoeken van het veld. Zelden vertoond op ons veld, zo’n vertoon van macht en kwaliteit.

De aanhef van dit stukje is uit een mail van Gerrit Badenhorst, uit Bloemfontein. Zijn zoon Gerrit komt in juni en juli een aantal weken bij ons spelen in de U17 en de seniorenteams. Ze volgen de ontwikkelingen van de club op de voet.  Een paar weken eerder komt Brandon Glover over voor een aantal wedstrijden in het eerste. Brandon is fast bowler van Boland en Stellenbosch University en heeft de Nederlandse nationaliteit.

Het was niet de eerste century van het jaar overigens. Nieuw VCC-lid Kalyan Rayala haalde de 100 in de wedstrijd van Ghausia 3 tegen VCC 3. En het was ook niet de laatste, want een kwartiertje na de 100 van Matt passeerde Tom de Grooth ook dat totaal.