Home » Laatste nieuws » Finale T20 VCC-Rood&Wit (02/09)
Laatste nieuws Verslagen

Finale T20 VCC-Rood&Wit (02/09)

Op 2 september 2023 was de finaledag van de T20 vrouwencompetitie georganiseerd op Excelsior. Overdag waren er spelletjes, cricketclinics en T10 wedstrijden voor de teams die niet in de finale stonden. Wij, VCC, speelden onze tweede finale, ditmaal tegen tegen Rood&Wit. Het winnen van de 40 over-competitie smaakte naar meer dus we gingen all-in. Er was veel publiek want iedereen bleef hangen na de middag-activiteiten.

VCC won de toss en begon met batten, zoals altijd als de captain de toss won (dat gebeurde helaas niet zo vaak). Openers Iris Zwilling (16) en Julia Corder (8) begonnen goed. Iris sloeg twee prachtige viertjes en hield de strike. Julia heeft de eerste paar overs de longen uit haar lijf gerend zonder een bal te facen. Toen Iris vroeg uit werd gevangen op het bowlen van haar zus, kwam Babette de Leede (10) in als nummer drie. We werden een beetje nerveus toen ook zij redelijk snel weer aan de kant zat. Maar niet getreurd, want Eva Lynch (46) zag het niet zo zitten om ‘slechts’ 1x kampioen te worden. Ze sloeg zelfs een 6! Samen met Annemijn van Beuge (18) pakte ze de draad weer op waardoor VCC uitkwam op een te verdedigen totaal van 109 runs.

Nu was het aan de bowlers van VCC om wickets te pakken, vooral dat van Heather Siegers was belangrijk. Toen Heather twee vieren en een zes sloeg dachten we even ‘oh, oh’ maar die gedachte was van korte duur want onze kiwi-overseas Sarah Asmussen (3-18) pakte het wicket van Heather toen ze 22 runs had. Dat was overigens niet het enige wicket van Sarah in haar laatste wedstrijd van 2023 op Nederlandse bodem. Ze pakte er nog twee. Door middel van het bowlen van Donna Polet (2-15), Iris (1-11) en Carlijn van Koolwijk (1-7) kreeg VCC Rood&Wit all out in de 18e over voor 70 runs. Het was dus duidelijk een veel minder spannende wedstrijd dan de 40 over finale tegen Quick, maar dat is ook wel logisch (zie wedstrijdverslag Finale VCC-Quick).

We zijn dubbel kampioen van 2023!!!