Home » Laatste nieuws » Finale VCC-Quick 40 overs (26/08)
Laatste nieuws Verslagen

Finale VCC-Quick 40 overs (26/08)

Op 26 augustus 2023 speelden zowel de vrouwen als de mannen van VCC respectievelijk de 40-over en 50-over finale. Als captain was ik, Annemijn van Beuge, dan ook erg zenuwachtig voor de wedstrijd tegen Quick. Het zou namelijk jammer zijn als de mannen wel zouden winnen en de vrouwen niet (of andersom) want er zou hoe dan ook een feestelijke sfeer hangen op VCC met al het publiek.

In verband met regen begonnen we ruim een uur later dan gepland wat resulteerde in het spelen van 37 overs in plaats van 40. Voor de verandering won VCC een keer wel de toss en begon eerst met batten. We hebben een totaal neergezet dat ik bijna niet durf te noemen, zo laag was het. Gelukkig konden we ons deels verschuilen achter het feit dat het veld van HCC voor geen meter rolde. Nog nooit heb ik zo’n traag veld gezien. Maarja, we hadden de bal ook door de lucht kunnen slaan en dat hebben we ook niet gedaan. De schuld ligt dus ook wel echt aan onze kant. Punt van verbetering voor volgend seizoen! Door runs van Babette de Leede (27), Iris Zwilling (19), Annemijn van Beuge (17), Rosalie Lawrence (6), Marloes Braat (1) en Donna Polet (1) kwamen we uit op een totaal van 87 runs.

We zagen het somber in maar Quick moest het ook nog maar voor elkaar zien te krijgen om runs te maken op dit veld. Dus we gingen vol goede moed het veld om zo veel mogelijk en zo snel mogelijk wickets te nemen. En dat deden we! Onder andere door een vroeg wicket van Eva Lynch en een prachtige vang van Carlijn van Koolwijk kregen we weer hoop. Het was een race tegen de overs want als Quick het uit zou batten zouden ze sowieso winnen. We moesten echt wickets pakken. Eva en Sarah begrepen de boodschappen en pakten samen 8 wickets (5 voor Eva, 3 voor Sarah). De blijdschap bij elk wicket kon iedereen horen en voelen. Op het einde was het heel spannend. VCC moest het laatste wicket nemen zodat Quick all out zou zijn, maar Quick had nog genoeg ballen over om de winnende runs te maken. Het was dan ook een eer om zelf het laatste wicket te nemen waardoor we de 40-over finale wonnen van Quick!

Uiteindelijk was ik heel blij dat de wedstrijd zo spannend was want het voelde daardoor extra lekker dat we hadden gewonnen. Het was een ware ‘teameffort’. We hebben gefield als beesten en de hoop nooit opgegeven. Nu kon het feest op VCC beginnen, want we hoorden dat de mannen ook zouden gaan winnen!

Nu op naar de T20 finale.