Home » Flamingo's » Flamingo ronde twee voor de U13: Not Out

Flamingo ronde twee voor de U13: Not Out

Toen we zondagmorgen 25 maart heel vroeg op pad gingen (zomertijd!) had je al even het gevoel dat dit een cricket zondagochtend in mei was. Vroeg, de dauw op de velden, de belofte van de zon en geen kip of de weg. Maar vandaag speelden we “not out”, maar gewoon binnen in de Margriethal in Schiedam, waar we in het kader van het Flamingotoernooi twee keer zouden spelen tegen zowel VOC als Excelsior

Talk of the day waren natuurlijk de gebeurtenissen in Zuid-Afrika en dan met name het ball-tampering incident met Bancroft en Smith en de biechtsessie daarna (“ja, ik heb fout gedaan en zal het niet meer doen”). Zag er “not out”.

Goed, de eerste wedstrijd tegen VOC. VCC begon met batten en mede Dutch winter-Lion Roman nam al snel het wicket van Cedric (2). Ook Carlijn kreeg niet veel runs op de borden, maar de gelukkigen die Roman weerstonden en daarna tegen iets mindere bowlers mochten, maakten dat al snel goed, zoals dat hoort in een team. Met name Alejo (24 “not out”) en Farhaan (27 “not out”) waren goed op dreef. Dit leidde tot 87 runs, met slechts drie uitjes.

VOC had moeite met onze bowlerij, met name Alejo was weer onbespeelbaar. Slechts 7 runs tegen in twee overs, en maar liefst vier wickets is een topprestatie. VOC kwam dan ook niet verder dan 67 runs, maar ging daarbij wel 6 keer uit. Eindstand VCC – VOC = 106-76.

De tweede wedstrijd was dus tegen Excelsior, dat duidelijk een team in opbouw heeft. Fanatiek, maar soms nog wat onwennig met runnen. For us Aldino did a great job in scoring no less than 10 runs in only his second tournament day and also Carlijn deed haar eerdere battingbeurt vergeten met nu een bijdrage van 12 runs. Wederom slechts drie uitjes. Daar kon Excelsior niet tegenop. Ze gingen 6x uit en ook aan het bat waren de bijdragen net iets minder: eindstand VCC – Excelsior = 104 – 70.

In de derde wedstrijd was duidelijk te zien dat ons team nog “not oud” is. De concentratie viel even weg, niet raar voor 9-/10-/11-jarigen, en daar maakte VOC en met name Roman goed gebruik van. Zeven keer uit was wat veel en Roman en Maas batten netjes en gingen “not out”. Wonnen we het eerste potje nog met 30 runs, nu verloren we met 23 runs. Eindstand VCC-VOC= 70-93.

De tweede pot tegen Excelsior tenslotte leverde weer meer VCC spektakel op. Iedereen was weer bij de les. Met name Cedric (27 not out) en Farhaan (23 not out) batten er lustig op los en in onze fielding innings nam Tom in 1 over drie wickets en Aadvik showed some great fielding. Eindstand VCC-Excelsior 124-57.

En er was nog één duidelijk Not Out: oordeelt u zelf. Kon onze umpire ook niet zien ;-).

 

En nog een impressie in wat plaatjes:

Alejo en umpire Noot
 Aldino not out
Tom valt de bal aan
Aadvik awaiting a delivery
Denk aan back-lift, Cedric
Stylish, Farhaan!

 

Over de schrijver

Richard de Lange