Home » Laatste nieuws » Fouten kosten Voorburg CC kwartfinaleplaats Twenty20

Fouten kosten Voorburg CC kwartfinaleplaats Twenty20

VCC haalde in de reguliere competitie de play-offs die op 22 augustus van start gaan. Daarnaast kon de Leidschendams-Voorburgse Topklasser ook de kwartfinales van de T20-competitie bereiken, als Punjab zou worden verslagen.

VCC won de toss en stuurde Punjab in. Die keuze pakte aanvankelijk prima uit voor VCC. Topbatsman Myburgh werd vrijwel direct gestumpt, Van Beek verschalkte Asad Zulfiqar met een langzamere en bij 88 voor 5 zag het er weinig perspectiefrijk uit voor de Rotterdammers. Yasir Usman (38 runs in 17 ballen) had echter andere plannen en werd in de 18e over op zijn wenken bediend toen legspinner Boissevain werd aangezet. Usman kon nu met de spin meeslaan en dat vond hij niet erg. De over kostte 21 runs en zou cruciaal blijken.

Het fielden van VCC was wisselvallig. Tegenover prima stops en ingooien stonden knullig gemiste vangen en overbodige overthrows. Dutt (3 voor 14) en Van Beek (2 voor 22) hadden de beste cijfers.

129 runs was meer dan waar VCC op had gehoopt, maar nog steeds een maakbaar totaal. Bas de Leede en Logan van Beek hadden een prima partnership van 83 voor het tweede wicket. Tot verrassing van sommigen was het niet de geroutineerde Hingorani die De Leede de strike kwam geven, waarschijnlijk door een handblessure.

Bas de Leede sloeg nog enkele vieren en bleef met een weergaloze 79 not out, maar het was onvoldoende voor de winst.

VCC kan geen 130 chasen

De wedstrijd in de reguliere competitie tegen HBS kende een iets ander verloop, maar hetzelfde resultaat.

Op de allereerste bal kreeg Van Beek De Meij LBW. Deze droomstart kreeg een goed vervolg toen ook de topbats Walbrugh en Singh tijdig werden ingerekend. Bij 79 voor 5 stond HBS op de spreekwoordelijke back foot. De staart zette wel een prijs op zijn wicket en zo wist HBS toch nog 130 runs bij elkaar te scharrelen. Overtuigend was het allemaal niet. De seamers Van Beek, Kingma, De Leede en Mulder namen samen acht wickets.

Dat het batten nog slechter kon, bewees VCC vervolgens. Bij een tussenstand van 62 voor 2 was er geen vuiltje aan de lucht (Hingorani 30). Daarna probeerden de VCC-batsman elkaar te overtreffen in dom uitgaan, waaronder een bizarre run out. VCC 102 all out, waardoor VRA waarschijnlijk toch nog de play-offs heeft bereikt. HCC-VOC werd immers gestaakt na onaardige opmerkingen van Van Baren richting de Haagse keeper. Hoewel HCC van het veld liep, wordt VOC mogelijk het kind van de rekening en neemt VRA de vierde plek over van de Rotterdammers.

Als de KNCB bij deze beslissing blijft, speelt nummer 2 VCC op 22 augustus in Rotterdam tegen koploper Punjab. De winnaar van dat duel plaatst zich voor de landelijke finale op 4 september. De verliezer krijgt een tweede kans en mag het opnemen van de winnaar van de nummer 3 tegen 4.

Foto: Usman Yasir haalt uit op het bowlen van Boissevain (foto: Catch of the Day BV)

 

Over de schrijver

Patrick de Leede