Home » Verslagen » Gebroeders Beekhof slaan zich de recordboeken in tegen VOC Zomi
Verslagen VCC ZoMi Verslagen

Gebroeders Beekhof slaan zich de recordboeken in tegen VOC Zomi

We moeten terug naar het jaar van George Orwell 1984. Het jaar dat Guus 13 werd en Rutger 7. En het jaar dat op 8 juli de heren A. Fraaij en D.J. Smittenaar zich opmaakten voor hun wedstrijd met VCC 4 tegen MOP 2. De dienstdoende captain die dag besloot dat de heren mochten openen en dat deden ze niet onverdienstelijk. Sterker nog, ze zetten een partnership neer van 166 runs en verzekerden zich van een plaatsje in het VCC jaarverslag voor maar liefst 33 jaar.

Uit het VCC Jaarverslag 2016 p.76-77

Tot het jaar 2017. Die dag speelde VCC Zomi (= VCC 4) een uitwedstrijd tegen VOC. De week voorafgaand aan de wedstrijd ging op aan het trekken aan mensen om mee te doen. 2 Geblesseerden en heel veel afzeggingen hadden de spoeling dun gemaakt. Pieter Pijper was graag bereid in te vallen (top!). En op zondagochtend hadden we Marek nog bereid gevonden om uit het zwembad aan te sluiten (“ok, een uur later is ook goed, maar kom alsjeblieft”). Daardoor dachten we in elk geval met 11 te zijn, helaas werden we ook nog geconfronteerd met een no show. We zaten met name dun in de bowlerij, maar zoals altijd grepen anderen de kans. In 35 overs bowlden Vishal, Charu, Lennaert, Pieter en Marek slechts 12 wides. En hoewel 221 een monsterscore leek, was het op het op het kunstgras uitgezette U13 veldje niet eens een heel slechte fieldingbeurt, zeker niet als je bedenkt dat we -met dank aan VOC voor het uitlenen van een substitute fielder voor een uurtje- maar met 10 man de ruimtes stonden te verdedigen in het veld.

Tijdens de lunch werd er koortsachtig overlegd: gingen we voor een winnende batting line-up of moest iedereen zijn kans krijgen? Captain Guus keek eens rond en wist het antwoord. Hier wilde niemand verliezen. Hij zou gaan openen met zijn broer Rutger, gevolgd door Marek, Charu en Vishal en dan zouden we wel zien.

Vervolgens onttrok zich voor de ogen van VOC en de scoorders en batsmen aan de kant een waar battingspektakel. Hoewel ze rustig van start zouden gaan, stonden er na 5 overs al 43 runs op de borden, 77 na 10 en 115 na 15, waarbij beide broers twee ballen na elkaar allebei hun half century scoorden. Via 165 na 20 koersten ze door naar 204 na 25, waarbij Rutger inmiddels zijn tweede century van het seizoen op zijn naam had. In de 26e over ging hij op de derde bal toch caught en bowled (na nog 4 runs te hebben toegevoegd) en was de klus zo goed als geklaard. Samen hadden Guus en Rutger een openingspartnership van maar liefst 208 runs neergezet. Net buiten de top-2 van all-time eerste wicket partnerships van VCC (VCC 1  306 en VCC 2 224), maar een fenomenale prestatie.

Guus (93*) en Marek (4*) batten het uit en VCC won met 9 wickets en nog 7.5 overs te spelen! Wat een dag en wat mooi om mee te maken.

Hieronder nog meer foto’s en een video van de bal waarop Rutger zijn 100 slaat en de vang waarop hij uiteindelijk uitgaat.

Scoreboek

Scorecard KNCB site