Home » Laatste nieuws » Gehavend VCC verslaat VRA: wil de echte seamer nu opstaan?

Gehavend VCC verslaat VRA: wil de echte seamer nu opstaan?

VCC heeft de plaatsing voor de kampioenspoule extra glans gegeven door VRA op eigen veld te verslaan. Het werd 231-159. Delano Potgieter (vier wickets) en Bas de Leede (81 runs) waren in belangrijke mate verantwoordelijk voor de winst. De snelle bowlers die niet mochten bowlen, werden uitstekend vervangen.

Met Logan van Beek, Viv Kingma, Bas de Leede, Delano Potgieter, Karl Nieuwoudt, Ali Ahmad en Steffen Mulder heeft VCC een aantal sterke seamers in de gelederen. Mag Mart Smeets dat zeggen? Ja, dat mag hij zeggen. Want met samen 48 wickets tot nu toe bewijzen ze dat week in, week uit.

Echter, met interlands in het verschiet mag de ‘workload’ van de internationals niet te groot worden. Logan van Beek en Viv Kingma hadden kleine blessures en bleven aan de kant. En ook Bas de Leede moet straks aan de bak tegen wereldkampioen Engeland en bowlde dus niet.

Delano Potgieter, Ali Ahmad, Karl Niewoudt en Steffen Mulder namen het stokje over, al raakte ook Nieuwoudt tijdens de wedstrijd geblesseerd.

VCC batte eerst na gewonnen toss. Het eerste wicket viel op 22 toen Malan lbw werd gegeven. Bas de Leede en Musa Ahmad verdubbelden de score tot Musa knap werd gevangen op fine leg. VCC had echter nog voldoende battingkwaliteit achter de hand, getuige het partnership dat volgde tussen De Leede en Potgieter. Geholpen door wat misfields en gedropte vangen maakten deze heren samen 65 runs. Het werd 111/3 in de 25e over toen Potgieter uitging voor 36 runs.

De Leede werd wat ongelukkig LBW gegeven op een persoonlijke score van 81. Met Hingorani (26)  had hij nog eens 69 runs aan het Voorburgse totaal toegevoegd. Bij een stand van 192/5 lag een mooi eindtotaal van 250 runs in het verschiet. Doordat er wat wickets vielen, lukte dat niet, maar vooral dankzij Shariz Ahmad (20 runs) werden er toch nog 231 runs gemaakt.

Innings VRA

VRA verloor dankzij fantastisch bowlen van Delano Potgieter (4-28) al snel enkele wickets, waaronder dat van danger man Vikram Singh in de vierde over. Met vijf wickets down bouwden Udit Nashier (38) en Peter Borren (28) echter aan een prima partnership van 57 runs voor het zesde wicket. Toen zij beiden waren ingerekend en Eduard Visser werd gecleand door een beauty van Ali Ahmad, was het game, set en match voor de Voorburgers, hoewel Mitch Lees (36 runs) in de slotfase nog enkele formidabele zessen over het hoofd sloeg. VRA kwam tot 159.

Grote Voorburgse inbreng bij wedstrijden Oranje tegen wereldkampioen Engeland

Zes VCC’ers zijn opgenomen in de selectie van waarnemend bondscoach Ryan Cook voor de drie WK-kwalificatieduels tegen regerend wereldkampioen Engeland: Viv Kingma, Logan van Beek, Philippe Boissevain, Bas de Leede, Musa Ahmad en Shariz Ahmad. De wedstrijden vinden plaats in Amstelveen op 17, 19 en 22 juni. Er komen 15.000 toeschouwers.

Foto’s (Catch of the Day):

Over de schrijver

Patrick de Leede