Home » Laatste nieuws » Gehavend VCC zet HBS opzij
Laatste nieuws

Gehavend VCC zet HBS opzij

Voorburg CC 1 heeft zijn titelaspiraties onderstreept door HBS te verslaan. VCC mocht verliezen, want het was al lang geplaatst voor de play-offs om de landstitel. Zelfs met een gehavende aanval zonder Van Beek, Niewoudt, Kingma en de naar Zuid-Afrika teruggekeerde Potgieter wonnen de Voorburgers afgetekend van HBS: 236 – 143.

André Malan weer 50

De toss winnen betekende eerst batten. Niet voor het eerst gaven Musa Ahmad en André Malan VCC een goede start. In de veertiende over echter mistimede Musa (24) een cover drive: 66/1. In de 21e over, kort na het bereiken van alweer een ‘effortless’ 50, sloeg Malan een bal in de handen van de mid on: 97/2.

Ontluikende partnerships van een runnetje of dertig werden tot vier keer toe in de kiem gesmoord, totdat Engelbrecht en Shariz Ahmad op de pitch stonden. Ze schroefden het totaal op met zeer acceptabele strike rates en maakten er samen 74 voor het zesde wicket. Door de prachtige innings van Sybrand Engelbrecht (ouderwets met 69 not out) zou je het juweeltje van Shariz Ahmad (33 not out) bijna over het hoofd zien. VCC zette een solide 236 neer.

Ook een juweeltje… dit schot van Shariz Ahmad 😍 (1e Innings)…

Innings HBS

De meesterzet om Shariz Ahmad de bowling te laten openen, betaalde zich direct uit. Een enorme lbw-shout werd afgewezen, maar op de tweede bal kon Walbrugh alsnog inrukken voor nul. Even later onderging Kaplan hetzelfde lot.

Shariz opent de bowling (1e bal van de 2e Innings)… LBW appeal op Walbrugh
…en één bal later…
LBW appeal op Walbrugh wel gehonoreerd

Tobias Visee (35) nam Shariz onder handen. Shariz had in de twaalfde over revanche kunnen nemen door Visee in de covers te vangen, maar een bal later knapte broer Musa dat voor hem op, instormend vanaf long off: 50/3.

Bas cleant Ryan Klein

In de 27e over was er een kans om De Mey in te rekenen, maar de hard geslagen bal werd gemist op de midwicketpositie. Een lbw-appèl op Barresi werd toegewezen, maar de batsman maakte bezwaar, waarna de umpire zijn beslissing terugdraaide. Het werd alsnog 109/5 in de 31e over toen Mohit Hingorani een briljante legside- stumping had waarmee Barresi naar de kant moest.

Bas de Leede ruimde de broertjes Klein op, waardoor de kansen op een Haagse overwinning verder slonken. Van de zeer jonge Martijn Scholte en Joris van Oosterom kon (nog) niet worden verwacht dat zij het tij zouden keren. HBS was voor 143 all out. De legspinners deze goede zaken: Shariz 3-40, Flip is terug met 3-27 in tien overs.

Sybrand ouderwets op dreef

Komende zaterdag 3 september speelt Voorburg CC nu op eigen veld de halve finale tegen HCC, dat Excelsior versloeg dankzij de twee left arm spinners die samen zes wickets namen voor 38 runs. De andere halve finale gaat tussen Excelsior ’20 en HBS.