Home » Laatste nieuws » Gigant Gigani bezorgt VCC dubbele cricketwinst
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Twenty20 Verslagen

Gigant Gigani bezorgt VCC dubbele cricketwinst

VCC is het cricketseizoen goed begonnen met twee winstpartijen. In een steenkoud Capelle aan den IJssel versloeg het team Salland en Sparta in de korte spelvariant T20. Grote man aan Voorburgse zijde was Nehaan Gigani. Niet alleen met scores van 44 not out en 47 runs, maar ook met drie wickets in twee wedstrijden.

In de ochtend had Salland zwaar op de broek gekregen van Sparta. Ook tegen VCC kwamen er maar weinig Deventer runs op het scorebord: 120, met Pruss (52 runs) als topscorer. Nehaan Gigani nam met zijn legspin twee wickets voor 12 runs en batte daarna overtuigend. Steun kwam er van de nieuwe aanvoerder van het team, Noah Croes met 47 runs.

De wedstrijd tegen Sparta leek lange tijd bijna identiek te verlopen. Sparta 125/8, met wickets voor Kingma (2-14), Levitt 2-28 en alweer Gigani die het wicket van topscorer Martina (35) claimde. Wederom leidde Gigani de runchase met 49 runs. VCC verloor (te) veel wickets, maar zag nog wel kans de 125 runs van Sparta te overtreffen dankzij de aanvallend battende Michael Molenaar (28 not out uit dertien ballen) – de zoon van Maarten die in de jaren ’90 voor VCC uitkwam.

Met twee winstpartijen kende VCC een prima seizoensstart. In juni zal VCC, regerend landskampioen in de lange spelvariant, zeer waarschijnlijk vijf (!) spelers moeten afstaan aan het Nederlands elftal dat in de VS en het Caribisch gebied gaat deelnemen aan het WK T20.

Nehaan Gigani was belangrijk met bat en bal (foto: Catch of the Day BV)