Home » Nieuws » VCC 1 alleen aan kop na verlies rivaal Hermes
Verslagen VCC 1 Nieuws Senioren

VCC 1 alleen aan kop na verlies rivaal Hermes

Foto: Yasir Hamid (4-25) was goed op dreef.

De Voorburgers stonden zaterdag 26 mei voor de taak om de ongeslagen status te handhaven in een uitwedstrijd tegen Bloemendaal. Waar het einde vorig seizoen nog een nipte overwinning werd (met 5 runs), waren de mannen van captain Tom de Grooth deze keer veel te sterk: voor het verlies van slechts één wicket passeerde VCC het totaal van Bloemendaal van 116 in net iets meer dan 15 overs.

Na een lange reeks van gewonnen tosses verloor de captain van VCC een keer de toss en kon zijn team -door de Bloemendalers gedwongen- als eerste het veld in gaan. Het bleek niet veel uit te maken voor het team in vorm. De wickets vielen met de regelmaat van de klok en na zo’n twee uur en 35 overs zaten alle Bloemendalers al weer aan de kant. Met name youngsters Philippe Boissevian (vijf wickets in 7.3 overs en maar 24 runs tegen) en Yasir Hamid (vier wickets in 8 overs en maar 25 runs tegen) bowlden fantastisch.

Na de lunch mochten Tom en Matt gaan verkennen of het wicket wellicht toch heel lastig was om te bespelen. Als dat al het geval was, wisten ze zich er goed tegen te wapenen. Binnen vijf overs stonden er 40 runs op de borden toen Tom zijn voet niet op tijd wegkreeg en met 24 runs LBW ging. Bas kwam voor hem in de plaats en samen met Matt batte hij het keurig uit in iets meer dan 15 overs. Matt 63 not out, Bas 26 not out. Nog meer goed nieuws kwam later op de dag uit Schiedam waar concurrent Hermes DVS (ook nog ongeslagen) nipt verloor tegen Salland, waardoor VCC nu als enige nog ongeslagen is in de Hoofdklasse.

VCC lijkt de soms wat weifelende start van het seizoen achter zich te hebben gelaten. Met overtuigende batting en fielding innings worden tegenstanders ruim verslagen. Diverse bowlers laten zich op verschillende momenten zien en in de batting side zit nog de nodige rek, de middle order is nog weinig aan bod gekomen. Voor VCC komt de echte test volgende week zaterdag als Hermes DVS op bezoek komt (aanvang 11.00 uur). De Schiedammers zal er veel aan gelegen zijn het aantal verliespunten voor beide partijen weer op gelijke hoogte te brengen. Deze wedstrijd zal voor VCC zeker geen “walk in the park” worden, tenzij de teamleden besluiten zich later op die dag bij het gelijknamige evenement dat 1 kilometer verderop wordt georganiseerd, te vervoegen.