Home » Laatste nieuws » Grote inbreng Voorburg CC’ers in Tri Nations Cup Nepal
Laatste nieuws Algemeen

Grote inbreng Voorburg CC’ers in Tri Nations Cup Nepal

Viv Kingma, Aryan Dutt, Philippe Boissevain en Bas de Leede spelen een belangrijke rol bij de steeds betere prestaties van Nederland tijdens de Tri Nations Cup met Nepal en Maleisië. In de Nepalese hoofdstad Kathmandu werd vandaag (dinsdag 20/4) Nepal in de allerlaatste over verslagen door een weeergaloze innings van Bas (81* in 42 ballen).

Nepal batte eerst en zette een totaal neer van maar liefst 206 runs. De VCC’ers Bas, Viv en Aryan namen samen vier wickets; Philippe was helaas buiten de ploeg gelaten. Bas pakte drie prachtige vangen, waarvan twee in het outfield en een op eigen bowlen.

Lange tijd leek het erop dat Oranje voor de tweede keer in het stof zou bijten tegen de verrassend sterke Nepalezen. Steevast moesten er 10 à 11 runs per over worden gemaakt. Zat er een keer een slechte over tussen, dan liep de RRR direct sterk op.

Bas speelde nu met veel meer ‘intent’ dan eerder in de week tegen hetzelfde Nepal. Hij ontving nu minder ballen dan in het eerste treffen, maar maakte 40 runs meer!

Tegen het eind sloeg captain Pieter Seelaar drie zessen op rij, waardoor Oranje terugkwam in de wedstrijd. Bas was nu geheel ontketend en sloeg de ene boundary na de andere. In de laatste over hoefden er nog slechts vijf runs te worden gemaakt. Met twee vieren onderstreepte Bas zijn goede vorm en gaf hij de Man of the Match Adjudicator een makkelijke dag.

Op woensdag was het Viv Kingma die het verschil maakte. met een briljante slotover bezorgde hij Nederland vanuit ogenschijnlijk verloren positie alsnog een tie tegen Maleisië, waardoor een finaleplaats werd veiliggesteld. Deze vindt zaterdag 24/4 plaats om 09.30 uur Nederlandse tijd.