Home » Laatste nieuws » Grote Voorburgse inbreng bij historische WK-winst Oranje-cricketers
Laatste nieuws

Grote Voorburgse inbreng bij historische WK-winst Oranje-cricketers

De landelijke media gingen los toen het Nederlands cricketelftal onlangs in het Indiase Dharamsala het WK-treffen met topland Zuid-Afrika winnend afsloot. Nederland leek aanvankelijk kansloos, maar wist toch nog 245 runs te maken. Zuid-Afrika beet zich stuk op deze score en kwam niet verder dan 207 runs. Maar liefst zeven spelers in de Nederlandse selectie hebben een band met Voorburg CC.

Bas de Leede verliet VCC in 2023 om professional te worden bij de Engelse county Durham. Bas maakte 67 runs tegen Pakistan en kreeg als bowler twee Zuid-Afrikanen uit in het gewonnen duel. Eerder bezorgde hij Oranje een WK-ticket door uitzonderlijke prestaties in een WK-kwalificatieduel tegen Schotland: 123 runs en vijf wickets.

Sybrand Engelbrecht is captain van VCC 1 en leidde VCC dit jaar naar de tweede landstitel in de geschiedenis van de club. Sybrand liet zien als batsman prima uit de voeten te kunnen op de wereldtop met een score van 70 runs tegen Sri Lanka.

Ryan Klein is een allrounder die dit jaar de overstap maakte van HBS naar VCC en gelijk landskampioen werd. Hij drukte een stempel op de landelijke finale tegen HCC door zes wickets te nemen. Speelde een WK-wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland voor de geblesseerde Logan van Beek.

Logan van Beek is eveneens een allrounder die in 2022 en 2023 voor VCC speelde. Hij schreef afgelopen zomer geschiedenis door in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen de West Indies dertig runs te maken in zes ballen. Logan nam drie belangrijke wickets in de gewonnen WK-wedstrijd tegen Zuid-Afrika en maakte 59 runs tegen Sri Lanka.

Aryan Dutt is weliswaar tegenwoordig speler van VRA, maar speelde een belangrijk deel van zijn jeugd bij VCC. Hij sloeg als batsman nummer 10 drie zessen tegen Zuid-Afrika die cruciaal bleken te zijn en was tegen Sri Lanka de beste bowler met drie wickets.

Shariz Ahmad (spinbowler) en Noah Croes (reserve-wicketkeeper) maakten beiden deel uit van het kampioensteam van VCC. Zij kwamen tot nu toe nog niet in actie tijdens het WK.

Nederland speelt op 25 oktober nog tegen vijfvoudig wereldkampioen Australië, op 28 oktober tegen Bangladesh, op 3 november tegen Afghanistan, op 8 november tegen regerend wereldkampioen Engeland en op 12 november tegen gastland India.