Home » Laatste nieuws » Had ik maar een wide gegooid… (VCC Zami – ACC, 2 – 0)
Laatste nieuws

Had ik maar een wide gegooid… (VCC Zami – ACC, 2 – 0)

De eeuwige vergelijking met grote mannen cricket.
De laatste weken staan de kranten, de tv programma’s en het internet er vol mee. Iedereen heeft een mening over ZAMI Cricket. Het is zo traag, ze liggen constant op de grond, ze missen soms de mat. Nou en?

Als je het blijft vergelijken met grote mannen cricket is het inderdaad niet heel goed. Maar op zichzelf staand is het echt heel vermakelijk.
Er moet wel begrepen worden dat de ZAMI cricketer, geen eigen jeugdopleiding, geen specifieke coaches, geen jeugdcompetitie en geen werkend scoutingsapparaat hebben. Wij moeten in de jeugd gewoon met de mannen meedoen. Reacties als, hahaha zij hebben een ZAMI cricketer in het team, of dat je vrienden op de middelbare school jou uitlachen omdat je een ZAMI cricketer in je team hebt, zijn dan ook veel gehoord.

Mocht er tijdens een ZAMI wedstrijd eens een keer worden uitgeblonken, wordt er meteen getwijfeld of jij wel een ZAMI cricketer bent. Maar 6 ballen op het wicket gooien, 100 runs maken en vangen vasthouden, gebeuren ook wel eens per ongeluk.

Ik had zo’n situatie, afgelopen zaterdag. Ondanks meerdere pogingen, lukte het niet om hem buiten de lijnen te gooien. Je weet ook dat de consequentie dan is dat er meestal ook meteen een wicket valt, doordat de batsman, ook een zami cricketer, helemaal geen bal op het wicket verwacht.
Een paar high fives van mijn ploeggenoten later, doordat de batsman volledig de bal mist, roept de umpire “over bowled”.

Oeps, mijn wide vergeten. Een wicket maiden gebowled. Een kleine teleurstelling grijpt ZAMI 1 van VCC bij de keel. Dat is niet netjes Ed, krijg ik van de captain te horen.
Uiteindelijk winnen wij, na ZAMI stijl batting innings van 140 all out, door de tegenstander op 104 runs te houden. Lijkt heel knap, maar gelukkig hebben we de minimale 25% van extra’s netjes gebowled.

Zondag ochtend,
Ik word uit mijn bed gehaald, in een auto gezet en naar een buitenwijk van Parijs gereden. Ik ben niet gearresteerd, wordt gezegd, maar alleen meegenomen voor ondervraging.
Er wordt getwijfeld of ik wel of niet een ZAMI cricketer ben. Ik had het kunnen zien aankomen.

Ter plekke aangekomen, moet ik 2 overs bowlen. Bewijs maar dat je een ZAMI cricketer ben.
19 runs tegen, 3 wides, 1 no-ball en 3 nutteloze appeals verder, lijken ze dan toch eindelijk door te hebben dat ik daadwerkelijke ZAMI cricketer ben. Ze laten me gaan en er wordt verder geen zaak aangespannen.

Gelukkig mag ik volgende week met mijn vrienden weer op veld 6 en een half in een plas regen staan om te cricketen….. Want ZAMI cricket is ook cricket ja.

Ed Strating, ZAMI Cricketer