Home » Junioren » HBS uit blijft altijd lastig, ook voor U9 (+video)

HBS uit blijft altijd lastig, ook voor U9 (+video)

Afgelopen zondag speelde onze “stoere” jongens van de U9 tegen de “Kraaien” van Houdt Braef Stant.
Teamjongste Daan had wat opstart probleempjes, maar nadat onze Daan de verantwoordelijke job van captain had gekregen, bloeide hij helemaal op. Hij won de toss en ik denk dat er maar weinig cricketcaptains in de wereld zijn die 100% winst resultaat hebben, ongelooflijk gewoon. Daan is nu al een toppert!

Zeker ook omdat hij maar gelijk de batting opende samen met Stefan. Er werd goed gerund tussen de wickets en Steef sloeg zelfs 2 viertjes. Daan (5), Stefan (15). Daarna volgde de Duits/Zuid-Afrikaanse combi van Casper(8) en Liam (10) en zij lieten zien dat zij prima met de bowlerij en elkaar overweg kunnen.  Quinten(25) en Geronimo (15) lieten zowaar echt vuurwerk zien en als laatste liet Thijs (6) met hulp van Casper ook zien dat cricket gewoon echt zo’n mooie sport is.

Bij het fielden lieten we zien dat we nog steeds heel speels en ongeconcentreerd kunnen zijn, maar das ook de mooiste eigenschap als je de leeftijd heb die onze U9’s hebben. Alleen als je dan wel op let is het misschien handig om wat vaker onze handen te gebruiken in plaats van onze voeten, maar dat levert dan weer oefenstof op voor de training.

De grootste winst werd gemaakt bij het bowlen, dat ging zoveel beter dan in alle vorige wedstrijden. De armen waren bijna allemaal gestrekt en de ballen bijna allemaal recht, echt ongelooflijk.

Helaas kwamen de Kraaien (163v3) op een iets hogere score uit dan de jongens uit Voorburg (119v7) , maar “die teleurstelling” was bij de lunch alweer helemaal vergeten. De dag werd natuurlijk afgesloten met een potje voetje tik.

-MN

Video: warming-up

Over de schrijver

Richard de Lange