Home » Laatste nieuws » Voorburg CC bekert verder door winst op HBS

Voorburg CC bekert verder door winst op HBS

Op vrijdagavond stond de cruciale Twenty20-wedstrijd tegen HBS op het programma. Bij winst zou VCC zich alsnog (ondanks verlies van HCC) kunnen plaatsen voor de finalerondes van deze competitie. Dat lukte overtuigend en omdat HCC niet ruim genoeg van hekkensluiter Quick won, legde VCC alsnog beslag op de tweede plaats.

Veel hing af van HBS-opener Tobias Visee die – als hij zijn dag heeft – een aanval aan stukken kan scheuren. Viv Kingma bowlde echter een heel mooie langzamere op Visee die veel te vroeg reageerde. Floris de Lange accepteerde het buitenkansje.  Toen Kingma ook de andere opener verleidde tot een mistimed schot, stond het 18 voor 2 en HBS op de spreekwoordelijke back foot.

Ali Ahmad, Philippe Boissevain en Ahmad Iftikhar kwamen ook op het feestje en het was aan de nummers 5 en 7 van HBS te danken dat er 118 runs in de boeken kwamen.

VCC begon zijn antwoord aanvallend. Toen Razzaqi en Pieterse hun wicket hadden verloren, kwam de 17-jarige Aryan Dutt naar de crease. Hij batte vrijuit en ging voor zijn schoten, net als zijn partner Bas de Leede aan de andere kant van de pitch. Een ongeslagen partnership van 115 runs was het gevolg. De Leede kon net zijn 50 niet volmaken omdat hij op de eindstreep werd overvleugeld door Dutt die met een schitterende 55 ongeslagen bleef.

VRA – VCC 0-2

Dutt en De Leede waren eveneens belangrijk in de 50-overcompetitiewedstrijd op zondag tegen VRA. Een heel leger Voorburgers was naar Amstelveen gereden om deze wedstrijd te bekijken.

Ali Ahmad had al in zijn eerste over succes toen hij het 17-jarige talent Vikram Singh inrekende. In de over erna bowlde Kingma Turmaine. Bas de Leede bowlde collega-international Ben Cooper en oud-internationals Swarczynsky en Borren moesten de zaak repereren.

Dat deden ze wel, maar erg traag. Bovendien werd legspinner (en eveneens international) Philippe Boissevain in de aanval betrokken die de wickets 4, 6, 7 en 8 voor zijn rekening nam. VRA 124 voor 8 en een hoge score was nu zo goed als uitgesloten. Nummer 9 maakte 27 runs en bepaalde de eindstand op 159.

VCC had aan iets meer dan drie runs per over genoeg en nam ruimschoots de tijd. Alyan Razzaqi liet enkele mooie slagen zien alvorens hij LBW ging. De Leede (34) en Pieterse (52) maakten 83 runs voor het tweede wicket – wel wat traag, maar ook aan het einde van de innings hoefde VCC maar vijf runs per over te maken. Aryan Dutt bleef met een prima 29 not out en Viv Kingma mokerde de ballen snel het veld uit (25 not out in vijftien ballen).

Door deze solide winst staat VCC gedeeld derde met VRA. Koploper is HCC, dat gelijkspeelde tegen Excelsior ‘20.

Foto (Catch of the Day BV): Aryan Dutt stijlvol op weg naar 55 not out.

Over de schrijver

Patrick de Leede