Home » Twenty20 » HBS wint 2022 editie van Chicking T20 Cup
Twenty20

HBS wint 2022 editie van Chicking T20 Cup

In wat by far de mooiste weerseditie was sinds het begin in 2014 van het toernooi dat als seizoens-opening wordt gespeeld tussen de vier cricketclubs uit de regio Den Haag, sleepte HBS dit jaar de hoofdprijs binnen. Rond 19.30 uur ‘s avonds werd duidelijk dat VCC het totaal dat HBS had neergezet niet ging halen. En nadat eerder op de dag beide teams HCC hadden verslagen, betekende dat automatisch dat HBS de winnaar van de 2022 editie werd.

Het toernooi moest het dit jaar doen zonder Quick (een primeur). Bovendien werden de wedstrijden gespeeld op een van de hybride pitches die in december waren neergelegd (ook een primeur). Om 10.00 uur ‘s ochtends mochten VCC en HCC de spits afbijten. VCC batte eerst en mocht captain Bas de Leede dankbaar zijn dat hij bijna de helft (47) van de runs voor zijn rekening nam (3×6, 3×4). De andere batsmen hadden moeite in de dubbele cijfers te komen. Alleen Mohit Hingorani (13) en Nehaan Gigani (21) lukte dat nog. Dat leek wat weinig en met name de trage start (14 na 5) zou VCC wel eens duur kunnen komen te staan.

HCC ging wel snel van start. Met nog twee ballen te gaan in de 5e over stonden ze op 26, maar op de laatste twee ballen pakte Bas twee wickets. Toen in de volgende over Viv vermeende dangerman Zac worden ook voor duck opruimde kwam er weer geloof in de Voorburgse gelederen. Het lukte HCC dan ook niet meer boven de VCC score uit te komen, maar ze bleven wel dichtbij. Met nog 7 ballen te gaan waren er 9 runs nodig om te winnen, zeker in T20 geen onmogelijke opgave. Toen op de eerste van die 7 ballen een eenvoudige vangkans werd gemist, leek het tij te keren, maar Viv hield -ondanks een no-ball- de zenuwen in bedwang. HCC scoorde slechts 5 runs uit de laatste over, zodat VCC de eerste wedstrijd won met 2 runs.

Scorecard VCC-HCC

In de tweede wedstrijd mocht HCC eerst batten en in de innings was wicketkeeper Yash Patel de grote man met 54 runs. Daarnaast kwamen ook Boris Gorlee (25), Tonny Staal (23) en Clayton Floyd (13) in de dubbele cijfers hetgeen het totaal van HCC op 129 bracht. HCC maakte een vliegende start door bowlend dangermen Tobias Visee (0) en Tayo Walbrugh (6) heel snel uit te maken, maar Reece Mason (49) pakte het, gesteund door o.a. Reece Mason (34) en Navjit Singh (29), goed op en met nog 5 ballen te gaan passeerde HBS het totaal van HCC.

Scorecard HCC-HBS

Hierdoor werd de laatste wedstrijd tussen HBS en VCC een echte finale, beide teams hadden immers hun eerste wedstrijd gewonnen. Wat HCC wel lukte, lukte VCC niet. Zowel Visee (20, strike rate 250) als Walbrugh (31) zetten een score op de kaart, en oud-international Wesley Baresi speelde een prachtige innings die hem tot 47 runs bracht. Ook Singh deed met 32 runs weer goed mee, zodat er uiteindelijk een score werd gehaald van 169 (Viv Kingma 25/2 in 4). Kennelijk ging het wicket ook steeds beter spelen.

VCC probeerde het tempo erin te houden, en met name Bas de Leede hield de vaart er goed in, op 37 runs werd hij gestumpt.  Musa Ahmad liet uiteindelijk de hoogste dagscore noteren (65) en Tom de Grooth maakte in goed tempo nog een mooie 31, maar het bleek uiteindelijk toch te weinig. Op 149 werden de boeken gesloten, en was HBS de winnaar van de 2022 editie.

Scorecard HBS-VCC

Na afloop bedankte VCC voorzitter Kobus Nel de teams en supporters voor hun sportiviteit en inzet en werden ook de umpires nog even in het figuurlijk zonnetje gezet. De prijsuitreiking werd gedaan door de heer Ahmad, vader van de twee eigenaren van ChicKing in the Mall of The Netherlands, de titelsponsor van het evenement.

De teams weten een week voor de competitie een beetje beter waar ze staan. Helaas zal VCC de andere twee teams in de competitie niet direct tegenkomen, omdat ze zijn ingedeeld in de andere competitiepoule. Wie weet later in het seizoen nog. Het was zeker een editie om met veel plezier op terug te kijken.

Foto’s Chicking T20 Cup 2022  (© Patrick Gorlee)

en © SportSnap: sportsnap.nl/cricket/vcc-hcc-pre-season-t20

https://www.sportsnap.nl/cricket/vcc-hcc-pre-season-t20/

 

Tags