Home » Laatste nieuws » HBS wint ChicKing Cup 2022

HBS wint ChicKing Cup 2022

Voorgaande edities van de ChicKing Cup vielen nogal eens in het water. Dit jaar echter had gastheer VCC een ‘double whammy’: schitterend voorjaarsweer en veel publiek. Dat publiek zag HBS de eerste winst van het seizoen pakken.

VCC – HCC in de ochtenduren werd een ‘nailbiter’ waarbij HCC drie runs nodig had voor de winst op de laatste bal. Dat lukte niet, waardoor VCC (Bas de Leede 47) maar net aan het langste eind trok (109-107).

Omdat HBS HCC in de tweede wedstrijd (ook al in de laatste over) versloeg (Reece Mason 49 not out), kon VCC – HBS aan het einde van de middag als een echte finale worden beschouwd.

HBS batte zeer aanvallend met Tobias Visee een Tayo Walbrugh als openers. In de vijfde over viel weliswaar het eerste wicket, maar toen stonden er al 49 runs op het bord. De vang kwam op naam van Shariz Ahmad, maar was in werkelijkheid van Nirav Kulkarni.

VCC zag kans het scoringstempo iets te drukken, onder meer door toedoen van de legspinners Philippe Boissevain en Shariz Ahmad. HBS reikte desalniettemin tot 169 (Barresi 47, Viv Kingma 2-25) en dat was de hoogste score van de dag.

VCC kende een slechte start toen Hingorani op de tweede bal werd gebowld door Ryan Klein, maar Bas de Leede (37) sloeg de Zuid-Afrikaanse Nederlander direct voor zes en vier in dezelfde over. Samen met nieuwe aanwinst Musa Ahmad kwam er een partnership van 52 voor het tweede wicket dat in de zesde over werd gebroken. VCC was nog volop in de race voor de winst.

Helaas ging het scoringstempo in de overs daarna drastisch omlaag. Daardoor moest VCC in de laatste vier overs maar liefst 48 runs maken. Musa Ahmad (65) en Tom de Grooth (31 not out) zagen hun poging stranden om langszij te komen. VCC kwam twintig runs te kort en HBS was de verdiende winnaar van de ChicKing Cup: 169-149.

 

Over de schrijver

Patrick de Leede