Home » Laatste nieuws » HCC bijt zich stuk op taai VCC: 231-208
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Verslagen

HCC bijt zich stuk op taai VCC: 231-208

In de eerste wedstrijd van de play-offs om de landstitel heeft Voorburg CC een belangrijke hobbel genomen. HCC hield de Voorburgers knap op 231, maar verzuimde voldoende wickets in handen te houden om die niet al te hoge score te verbeteren. Het was voor 208 all out.

Eerstbattend na verloren toss kwam VCC enigszins moeizaam tot 231. Nehaan Gigani startte de innings prima met 76 runs. Daarna ging het traag en stroperig. In de middle order was Sybrand Engelbrecht belangrijk met 49 runs; met enige moeite werden de 50 overs volgemaakt. Voor de Hagenaars nam Hidde Overdijk drie wickets.

HCC ging vervolgens uitstekend van start met Charumbira (46) en Staal (37). Zij kwamen tot een partnership van 60 runs voor het eerste wicket. Daarna nam het scoringstempo af dankzij sterk Voorburgs bowlen. HCC heeft een zeer lange batting line-up, maar toch zag VCC steeds kans om op cruciale momenten wickets te nemen. Zo ving Philippe Boissevain de gevaarlijke Vandiar op eigen bowlen en pakte Engelbrecht een streep van Overdijk in de gully.

Alleen Teun Kloppenburg kreeg VCC niet uit. Het 16-jarige talent had maar één partner nodig die bleef staan om de Voorburgse target in te halen. Shariz pakte Doram echter met een vang op eigen bowlen. Dat betekende dat er inmiddels negen batsmen uit waren; nog één te gaan.

Kloppenburg sloeg een vangkans naar Nieuwoudt, die de bal echter verkeerde beoordeelde. In een poging om de wedstrijd snel te beslissen, probeerde Kloppenburg met tegenwind de bal het veld uit te slaan. Shariz Ahmad benutte deze vangkans wel, waardoor VCC alsnog de punten mee naar huis nam. Mees van Vliet, Shariz Ahmad en Philippe Boissevain  (3-15) namen ieder drie wickets.

In de degradatiepoule versloeg HBS Salland. De Deventenaren maakten 172 runs. Vink, Adendorff en De Mey namen ieder drie wickets. Tim Drummond (44) was topscorer in de succesvolle run chase van de Hagenaars.

VCC staat nu zes punten los van de concurrentie in de kampioenspoule. In de degradatiepoule moet HBS zich betrekkelijk eenvoudig veilig kunnen spelen.

Stand kampioenspoule: Voorburg CC 10-18, Sparta, Punjab, ACC 10-12, VOC en HCC 10-10.

Op 22 juli speelt HCC thuis tegen Sparta en VCC thuis tegen VOC. op 23 juli speelt VCC uit tegen ACC.