Home » Junioren » HCC U11-1 biedt goed partij tegen VCC U11 (woensdag)

HCC U11-1 biedt goed partij tegen VCC U11 (woensdag)

Woensdag 20 juni stond de eerste wedstrijd uit de terugronde voor de woensdag U11’s op het programma en tegenstander was HCC U11-1, het team dat in de eerste wedstrijd weliswaar verslagen was, maar waar een aantal goede cricketers in zitten.

De hemel brak open en een aangenaam zonnetje scheen toen om 14.00 uur werd getosst. Captain Cedric won de toss en ging op het hoofdveld als eerste batten. Samen met Farhaan opende hij de bowling. De start was van beide batsmen wat shaky. Farhaan mistimede in de tweede over een bal en lepelde in handen van de oudste zoon Kloppenburg. Safe hands: met een totaalscore van 2 waren we al 1 wicket kwijt. Gelukkig bleven Carlijn en Cedric daarna goed staan en bouwden ze aan een partnership van 56 runs, alvorens Carlijn werd gebowled (24) door Australier Hayden. Kort daarna ging Cedric met 30 retired. Miraj overleefde 6 ballen en liep een legbye, maar ging run-out door Robert. Miraj werd vervangen door Tom en er volgde wederom een groot partnership (49). Toen moest ook Alejo zijn meerdere erkennen in een goed gebowlde bal van de jongste Kloppenburg (18). Gelukkig zette Tom nog even door met Hidde en ging twee ballen voor het einde op een score van 141 retired (32*). Als laatste mocht Philip le Noble -die last-minute was opgeroepen en meteen kwam!-  nog even batten. Maar voor hij goed en wel warm was, was de 20e over en daarmee de innings voorbij (Hidde 1, Philip 0). Totaal 141 een goed verdedigbare score leek het op een redelijk groot veld.

Na een korte drinks break mocht HCC het gaan proberen. Ook nu een snel wicket (van Tom). HCC 1 v 2 na 0.3. De wickets bleven gestaag vallen, met Miraj en Alejo als grootste boosdoeners met elk twee wickets. Hidde moest achter een aantal bijna viertjes aan, maar voorkwam die met goed fielden en Philip streepte een bal die op hem afkwam naar de keeper, waardoor de batsman ruim run out ging. Super actie! Farhaan bowlde nog een maiden en Carlijn was zoals altijd niet duur en nam een wicket. Philip smaakte nog het genoegen van een caught & bowled. De runrate kwam al snel onder de 6 en op 108 was het dan ook all out voor HCC U11-1 in 18 overs.

Wederom een mooie overwinning, dit keer met 33 runs. Mooi om te zien hoe Hidde als “beginner” met zijn magische bewegingen de ballen keurig recht en verraderlijk aan de overkant krijgt. Hoe Philip met zijn 8 jaar schijnbaar moeiteloos aanpikt bij de wat ouderen van de U11 en hoe de rest van het team elkaar aanmoedigt en stimuleert. Mooi potje tegen een sportieve en leuke tegenstander en natuurlijk een lekkere fruitlunch na (ok, met een fruitijsje ;-)): Ellen bedankt!

-RdL

Scoresheet

Over de schrijver

Richard de Lange