Home » Algemeen » HCC U17 verslaat Voorburg CC in finale om jeugdlandstitel

HCC U17 verslaat Voorburg CC in finale om jeugdlandstitel

Vaak treffen de jeugdteams van VCC en HCC elkaar, in alle leeftijdscategorieën. Sowieso in de competitie, maar niet zelden staat de landstitel op het programma. HCC U17 bleek dit jaar in de breedte net wat sterker en trok dit keer verdiend aan het langste eind.

Vorig weekend streden de U15-teams van beide clubs ook al om de titel. Toen won HCC en dat was niet onverwacht. In de U17 echter was dat zeker geen uitgemaakte zaak; in 2016 won VCC weliswaar, maar bood HCC goed partij.

Dit jaar was niet Bloemendaal, maar VCC de plaats van handeling. VCC kon letterlijk enkele uren vóór de renovatie van de reeks graspitches nog één maal een pitch prepareren en had voorgesteld de finale op Westvliet te spelen. HCC was zo sportief om op deze uitnodiging in te gaan.

Ondanks de regenbuien van Bijbelse proporties van vrijdag zag de groundstaff kans een vrij goed wicket neer te leggen. Bondsumpires Inden en Das wachtten drie kwartier en om 11.45 kon er worden gestart. HCC won de toss en koos logischerwijze voor fielden. De pitch was vochtig en traag. Traag was ook zeker van toepassing op het scoringtempo van de Voorburgers. In de vijfde over sloeg Iris Zwilling twee keer toe en was het 17 voor 2.

Voor het derde wicket kreeg de uitstekend battende Bas de Leede enige steun van Nehaan Gigani, die echter wel 29 ballen nodig had voor zij 10 runs. Dit partnership van 60 runs werd in de 19e over beëindigd toen Gigani achter het wicket werd gevangen (77/3/19). De broodnodige versnelling kwam maar niet en toen Felix Vecchi Bas de Leede (51) knap ving aan de long on-boundary, was Voorburg in last. De laatste drie overs leverden welgeteld 11 runs op en een schamele 134 was het resultaat, nog geholpen door maar liefst 52 extra’s.

Julius Buwalda bowlde sterk met 2-13, maar de ster in de aanval was zonder enige twijfel Iris Zwilling, die op Hoofdklassebatsmen van het veld kwam met 2-9 in vijf overs en een welkome aanwinst is voor de Oranje Damesselectie.

Om nog een kans te maken op de zege moest VCC HCC all out gooien. Wie dacht dat VCC ‘all guns blazing’ met zijn belangrijkste strike bowlers uit de startblokken zou komen om een snelle doorbraak te forceren, kwam echter bedrogen uit. Openers Conrad Zuurmond (22) en Sterre Kalis (32) profiteerden optimaal en legden 56 runs neer voor het eerste wicket (56/1/11).

Philippe Boissevain (0-9 in 5 overs), Alyan Razzagi (2-14 in vier overs) en Floris de Lange (1-14) bowlden daarna uitstekend, maar VCC had simpelweg te voorzichtig gebat en niet genoeg runs gemaakt. Boris Gorlee (20 not out) en Felix Vecchi (13 not out) stelden de verdiende titel veilig voor HCC.

Foto: Nehaan Gigani aan bat voor VCC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de schrijver

Patrick de Leede