Home » Laatste nieuws » Hemelvaart-weekend U13 – “You win one, you lose one”
Laatste nieuws Verslagen

Hemelvaart-weekend U13 – “You win one, you lose one”

Dit lange weekend heeft het team maar liefst twee keer gespeeld. Een keer op donderdag, een inhaalwedstrijd thuis tegen HBS (op het kunstgrasveld van Wilhelmus), en op zondag uit tegen VOC. Om met Emiel te spreken (en helemaal terecht) : there were a lot of positives!

First off, de thuismatch tegen HBS. HBS won de toss en startte met batten.
In de eerste over leken ze gevaarlijk met 6 runs vanaf het bat, maar in de overs erna kwamen ze niet in de wedstrijd, uiteraard door sterk bowlen van Pragnay en Jayden, die beiden slechts 1 run weg gaven in de 3e en 4e over. Pranav pakte in de zesde over het eerste wicket door het bowlen van een LBW. Ook het tweede wicket (over 8) kwam op zijn naam door een caught & bowled.

Met het partnership dat nu ontstond, hadden we het meeste moeite maar de 13e over bracht geluk voor VCC. Branko’s eerste bal werd door wicketkeeper Tavish vakkundig gestumped. Dat smaakte naar meer en 2 ballen later was het ook einde verhaal voor de nieuwe batsmen door een bowled wicket door Branko. Nu was hij op stoom en in de 15e over gooide hij ook de 4e batsman eruit met een bal op de stumps! Ook in de over erna waarin Rueben bowlde, viel een wicket al op de tweede bal van de batsman door een run-out door Pranav.

Nog twee wickets te gaan… Pepijn (als “Peppy” toegejuicht door HBS) bleek een taaie opponent en kon nog 13 runs scoren, waaronder twee 4’tjes. Maar op de eerste bal van de 20e over (bowled door Jayden) kreeg Rishab een tweede kans voor een bijna identieke vangbal en dit keer prachtig gevangen!

Twee overs later (21.4) was het laatste wicket aan de beurt door een run-out. De teller was voor HBS op 96 blijven steken (59 runs, 37 extra’s).

De chase begon, met Pragnay en Tavish aan het bat. Beide batsman werkten gestaag de score omhoog, ook door te lopen op wides en no-balls (in de 1e innings is er overigens geen enkele keer een run gemaakt op een wide ball (goede bowling, wicket-keeping (Tavish) en fielding!)). In de 10e over ging Pragnay helaas uit (bowled), maar wel na 24 runs (waaronder drie 4’tjes). Enrique kwam erin en in de 14e over kwam er door een wide een score van 98 op de teller en was de strijd gestreden. 42 Runs vanaf het bat, de rest (56) door de extra’s.
VCC’s Playing IX (pun intended): Pragnay, Jayden, Aryan Bodakunta, Pranav Ostwal, Enrique, Rishab, Branko, Rueben en Tavish.
matchcentre.kncb.nl/match/134453-6588729/scorecard/?period=1832909

VOC – VCC – (nog) een maatje te groot

Dan zondag naar VOC. Een iets andere teamsamenstelling: Rueben was er dit keer niet bij, maar Aadriyan en Zayn wel.
De weersvoorspelling was warm en zonnig, maar op het veld van VOC was deze ochtend het tegenovergestelde het geval, vooral door de harde wind.
Er werd om de 5 overs gewisseld van kant om het effect van de wind te verminderen. Af en toe werd er ook nog een sproeier aangezet bij het kunstgrasveld (!) waardoor er wat kunstmatige regen bij kwam…

Hoe anders waren de omstandigheden afgelopen augustus toen Nederland op deze zelfde pitch een serie ODI’s afwerkte tegen Pakistan. Het spel van wereld’s beste (ODI) batsman, Babar Azam, heeft destijds het team van VOC zeker geïnspireerd, want er werd heel sterk gebat. Het grootste deel van dit team had al een volledig seizoen U13 achter de rug (in 2022) en waren wat ouder/groter dan ons team. Dat speelde in hun voordeel: in de eerste vijf overs werden al 50 runs vanaf het bat gescoord!

Tavish wist dit te doorbreken in de 6e over en kreeg slechts twee runs tegen (hij scoorde hiermee de beste over voor VCC). Maar in overs 8 en 9, werden in totaal nog eens zeven 4’tjes geslagen(!) De tiende over bracht wat verlichting: VOC’s eerste (en tevens beste) batsman werd retired na 50 runs uit 28 ballen. Drie ballen later wist Jayden hun tweede batsman uit te gooien (bowled) en vier ballen later kon Enrique een bal vangen in de over van Aadriyan. Rishabh bowlde de 4e batsman eruit in de 14e over en een over later nog een catch van Pragnay voor het 4e wicket.

Toen nog 7 overs op de pijnbank met een run rate van meer dan 10,5, waarna hun volgende batter retired ging. De (onervaren) vervanger ging gelijk op de eerste bal run-out door Rishabh en op de een na laatste bal (25e over) kon op dezelfde wijze nog een wicket worden genomen.
Eindstand na deze innings: (onder luid gejuich van de VOC spelers) 249/6.

De “chase” kon beginnen. Ondanks twee 4’tjes van Zayn, was de stand na 5 overs: 27 runs. Ook Aryan kon twee 4’tjes slaan voordat in de 9e over Zayn werd gebowled. Pragnay en Aryan konden in de 12 overs daarna een succesvol partnership opbouwen: 95 runs, run rate van bijna 8 per over en twee overs met 15 runs! Zij gingen vervolgens retired en de batsmen erna konden helaas niet meer in hun spel komen, hoewel Jayden wel nog een 4’tje wist te slaan.

Zoals te verwachten na VOC’s 1e innings, was het niet genoeg voor de winst, maar voor 155/4 hoefde het team zich niet te schamen (getuige ook de 88 runs die HBS vorige week tegen VOC maakte voordat ze in de 18e over all-out gingen).

matchcentre.kncb.nl/match/134453-6588744/scorecard/?period=1838278

Volgende week treffen we Quick op VCC. Met de ervaring van de twee matches van dit weekend, is er misschien wel geen betere voorbereiding!