Home » Laatste nieuws » Herinneringen aan Alfred van Bunge (1946-2024)
Laatste nieuws

Herinneringen aan Alfred van Bunge (1946-2024)

Sommige mensen herinner je je standaard met een lach op hun gezicht. Alfred van Bunge behoorde tot die groep. Alfred was altijd vriendelijk en een echte sfeermaker. Hij maakte graag een praatje met iedereen en had een sterk relativerend gevoel voor humor.

In de jaren ‘80 zaten onder anderen Mike Vroom en ik in de Sponsorcommissie van VCC die onder voorzitterschap stond van Alfred.

Wij kwamen bijeen in het kantoor van zijn bedrijf Bunchhouse aan de Voorburgse Herenstraat. Hij stak dan een sigaar op en begon aanstekelijk te oreren over alles wat er binnen VCC op PR-gebied zou kunnen verbeteren. Nooit nam hij daarbij iemand de maat of was hij negatief. Het waren constructieve gedachten van een creatieve geest, waarbij hij hoopte dat wij vervolgens zouden gaan rennen en vliegen om zijn geesteskinderen realiteit te maken. “Da’s tóch leuk”, zo besloot hij zijn betoog steevast met een brede lach op zijn gezicht.

Alfred had een uitstekend gevoel voor nieuws maken. Dat bleek wel toen wij in de jaren ‘80 onze eerste bowlingmachine in gebruik namen. De door Alfred gesignaleerde parallel met Jeff Wayne’s ‘War of the Worlds’ (naar het boek van van H.G. Wells) haalde moeiteloos de media.

Ondanks het vertrek van zijn zoons Job, Coen en Daan naar andere clubs bezocht Alfred VCC nog van tijd tot tijd op de scooter.

Alfred was zeer begaan met de schoonheid van zijn geliefde Voorburg en bekleedde dan ook diverse bestuurlijke functies, zoals bij de Stichting Mooi Voorburg en de Stichting Erfgoed Prins Marianne. Ook was hij de drijvende kracht achter de website Voorburginsite.

Wij zullen zijn scherpzinnigheid, enthousiasme en gulle lach missen.

Job, Coen en Daan en hun vrouwen en kinderen wensen wij toe dat zij kracht putten uit de ongetwijfeld talloze mooie en liefdevolle herinneringen aan hun geweldige vader, schoonvader en opa.

 

Over de schrijver

Patrick de Leede

Voeg reactie toe

Geef hier je reactie