Home » Bestuurlijk » Het nieuwe bestuur stelt zich voor
Bestuurlijk

Het nieuwe bestuur stelt zich voor

 

Kobus Nel
Waarnemend voorzitter
Ik ben geboren en ging naar school in Bellville, een buitenwijk van Kaapstad in Zuid-Afrika. Al op jonge leeftijd hield ik van balsporten en speelde enthousiast cricket, rugby en tennis op school. Mijn ‘carrière’ van cricket piekte waarschijnlijk een beetje vroeg toen ik in het Western Province U13-team speelde met onder meer Jacques Kallis (vanaf daar liepen onze carrieres wat uiteen). Ik ging naar de Universiteit van Stellenbosch, studeerde Accounting en speelde ook cricket voor universiteitsteams. Na mijn universitaire studies voltooide ik mijn accountantsstudie bij PwC in Kaapstad voordat ik begon met bedrijfsfinanciering bij een grote Zuid-Afrikaanse financiële dienstverlener. Een goede vriend en ik hebben in 2006 de handen ineen geslagen en van daaruit Fairtree uitgebouwd tot een middelgroot fondsbeheerbedrijf. Mijn vrouw, Alisha en onze vier jongens (Jacobus, Francois, Albert en De Villiers) zijn twee jaar geleden naar Nederland verhuisd om nieuwe zakelijke kansen voor Fairtree in Europa en het VK te zoeken. Onze oudste drie jongens zijn gepassioneerde cricketspelers en hebben erg genoten van de VCC-cricketomgeving. Een deel van onze familiewaarden is om mee te doen waar we kunnen en een positieve bijdrage te leveren in alle facetten van het leven. Als zodanig wil ik VCC ondersteunen in elke rol of verantwoordelijkheid die nodig is.

 

Geert Rutgers
Penningmeester
Het langst zittende bestuurslid en daardoor ook al wat bekender. Vader van Wouter (20) die ruim 10 jaar geleden opeens verkozen werd tot cricketer van de Maand en nooit meer is weggegaan. Getrouwd met Louise en naast Wouter nog vader van Marije en Joke. In het dagelijks leven werkzaam als controller voor een zorginstantie.

 

Johan Polet
Secretaris
Ik ben een vader in een gezin dat verder bestaat uit een moeder, Nynke, twee kinderen, Donna en Jonathan en een paar huisdieren, Cinna, Bugs en Bunny. Nynke is team manager van de VCC dames, Donna speelt in de VCC dames/U17 en in de Dutch Lionesses, Jonathan zit in de VCC U13. Tot onlangs maakte ik als enige mens deel uit van het non-cricket gedeelte van ons gezin, slechts vergezeld van een hond en twee konijnen. Ik miste toch wat aansluiting en daarom ben ik erg blij dat ik ben benoemd tot secretaris van het VCC-bestuur, hetgeen mijn status binnen het gezin aanzienlijk heeft verhoogd. Dat gezegd hebbend, ik ken nog steeds niet het verschil tussen een stonewaller en een agricultural shot, of tussen een bye en een leg bye en ik heb het begrip leg before wicket ook nog niet onder de knie. Ik zal me binnen het bestuur dan ook met name richten op de organisatie van VCC. Dat past me ook beter omdat ik na mijn studie rechten in Leiden al mijn hele werkende leven advocaat ben en dus sowieso de indruk probeer te wekken verstand te hebben van organisaties en van regels waarmee clubs als VCC te maken hebben. Buiten mijn werk, speel ik in de squash-competitie en hou ik erg van skiën in de winter en racefietsen in de zomer. Tijdens mijn studie ben ik voorzitter geweest van een studenten-atletiekvereniging en tot een paar jaar geleden was ik penningmeester van de jonge vrienden van het museum Het Mauritshuis in Den Haag. Ik hoop velen van jullie snel tegen te komen op of om de VCC-pitch.

 

Maarten le Noble
Jeugdvoorzitter
Mijn naam is Maarten le Noble (1973) en ik ben al ruim een jaar bestuurslid bij VCC en ben verantwoordelijk voor de jeugd. Alhoewel ik ben opgegroeid met HBS, waar mijn vader speler en later voorzitter was, kan ik ondertussen met overtuiging zeggen dat VCC mijn club is: een ongedwongen, gezellige familieclub, waar men oog heeft voor elkaar en waar plek is voor alle rangen, standen en nationaliteiten! Gedurende mijn lagere schoolperiode heb ik zelf ook gespeeld. Mijn zoon (Philip U11) is een paar jaar geleden begonnen bij VCC en vervolgens zijn wij als gezin besmet geraakt met het VCC-virus! Naast Philip heb ik nog een dochter (Julie) van 13 en ben ik getrouwd met Claartje. De afgelopen 20 jaar heb diverse management- en consulting functies gehad in IT, waarvan de laatste jaren als zelfstandige. Daarnaast heb ik het afgelopen jaar mijn hobby opgepakt en ben ik ook werkzaam als freelance chef bij Mama Kelly in Den Haag. Deze vaardigheden zijn ook binnen VCC opgevallen, waardoor ik me het komende jaar naast jeugd ook bezig houd met de exploitatie van het clubhuis.

 

Victor van Koolwijk
Bestuurslid accommodatie
Na mijn geboorte in 1972 in een Leids ziekenhuis, heb ik mijn hele jeugd met veel plezier in Leiderdorp gewoond. Naast school besteedde ik mijn tijd voornamelijk op het veld van de plaatselijke hockeyclub. Na het afronden van de middelbare school lonkte het wijde Nederland. Ik heb 6 jaar in Groningen vertoefd mede om mijn studie bedrijfseconomie te volgen en af te ronden. Vervolgens naar het diepe zuiden getogen en vanuit woonplaats Maastricht een aantal jaar voor DSM gewerkt. Rond de eeuwwisseling werd de roep van de Randstad luider en in 2000 streek ik als inmiddels getrouwd man in Den Haag neer. In Groningen, Maastricht en kortstondig in Den Haag heb ik me nog actief op het hockeyveld begeven maar na de geboorte van mijn oudste dochter werd ik toch vooral sportief observant en volger van de hobby’s van haar en haar twee jongere zussen. Grote voordeel hiervan was dat dat het blikveld verbreedde. Toen mijn jongste dochter Carlijn een aantal jaar geleden opperde dat cricket haar wel leuk leek en, enthousiast gemaakt door neef en nicht, vertelde dat we daarvoor wel naar Voorburg moesten, leek me dat een prima plan. De rest is geschiedenis, inmiddels cricket zij al weer een aantal jaar met heel veel plezier in de VCC jeugd en heb ik zelf vorig jaar het bat opgepakt en me aangesloten bij de ZOMI’s. De open en ongedwongen sfeer rond het cricketveld in het algemeen en bij VCC in het bijzonder maakt dat ik hier graag mijn steentje aan bij wil dragen en daarom me de komende jaren met veel enthousiasme zal richten op onze accommodatie.

 

Floris de Lange
Wedstrijdsecretaris
Ik ben Floris de Lange en zal vanaf dit seizoen in het bestuur zitten als wedstrijdsecretaris. Ik ben geboren in 2000 in Den Haag. Ik cricket sinds mijn 8e bij VCC en speel in de selectie van VCC. Tot vorig seizoen heb ik ook altijd gevoetbald bij RKAVV maar daar ben ik dit seizoen mee gestopt om me helemaal te focussen op VCC en mijn studie. Ik studeer Bedrijfskunde in Rotterdam aan de Erasmus universiteit en zit in mijn tweede jaar. De rest van mijn gezin zijn jullie vast ook wel eens tegengekomen: mijn broertje, Cedric, speelt in de U15, mijn vader is voorzitter geweest en mijn moeder is vaak langs de boundary te vinden. Ik vond het altijd al leuk al erg leuk om te helpen met de evenementen die we op VCC hadden en toen ik deze winter gevraagd werd om in het bestuur te komen heb ik ook niet lang hoeven nadenken om een grotere bijdrage te gaan leveren aan onze club. Oh ik volg de andere Floris op dus jullie kunnen gewoon vertrouwd met een Floris blijven mailen/appen/bellen alleen eentje met een andere achternaam ;-). Ik vind de manier van omgaan met elkaar binnen VCC erg fijn net als de betrokkenheid van de vele leden. Ik kijk er naar uit om er dit seizoen ondanks de lastige huidige situatie, hopelijk toch nog een mooi seizoen van te maken! Hopelijk tot snel op het veld!

 

 

 

Over de schrijver

Richard de Lange

1 Reactie

Geef hier je reactie
  • Toppers. Heel veel succes in dit nu al lastige jaar! We maken er wat van met z’n allen.