Home » Laatste nieuws » Hete strijd loopt af in sprookje of thriller? Een echte nailbiter van U13 tegen koploper Punjab
Laatste nieuws Jeugd U13 Verslagen

Hete strijd loopt af in sprookje of thriller? Een echte nailbiter van U13 tegen koploper Punjab

Op een van de warmste dagen van het jaar tot nu toe (25 juni), reisde het U13 team naar Rotterdam voor de match tegen Punjab. Punjab is koploper in de poule “B”, ongeslagen op een tied match tegen HCC na, dus van enige spanning aan de kant van VCC was wel sprake.

Er werd eerst ingeslagen in de netten voordat het grote veld werd betreden waar een dag eerder VCC1 de T20 match had gewonnen. De toss werd gewonnen en er werd gekozen voor batten. Helaas waren Lucas, Reuben en Pranav niet beschikbaar vandaag, maar alsnog konden we met negen spelers aantreden en niet de minsten! Jayden, Zayn, Samanth, Hridaan, Mo, Enrique, Aadriyan, Tavish en Samanth.

Jayden en Aadriyan openden de batting. Na wat overs wennen aan het vrij hard bowlen van Punjab, bleek dat er voldoende kansen waren om runs te maken op de vele wides. Na 5 overs stond de teller op 36, waarvan 6 van het bat.

Aadriyan had het naar zijn zin op deze pitch, want hij hield het tot in de 24e over vol waarin hij partnerships opbouwde met Hridaan (gedurende 7 overs), Samanth, Tavish en Enrique.
5 en 6 ballen later verloren we plotseling nog twee wickets, waardoor Branko zich nog snel moest prepareren om vervolgens de drie resterende ballen te houden voor 0 runs.

Eindstand na de eerste innings 150/7, waarvan 100 extra’s waren (in totaal 87 voor wides).

Vanwege de oplopende temperatuur, waren er heel regelmatig drinkpauzes en maakten de toeschouwers ook dankbaar gebruik van de schaduw die het afdakje bracht.

De eerste twee overs liet Punjab gelijk hun tanden zien. 10 en 18 runs! De 10e bal was hierbij opmerkelijk, want het petje van bowler Tavish leg een paar meter achter de stumps, maar de bal werd precies in het petje geslagen, wat door umpire Karthik royaal als 5 runs werd gegeven aangezien de bal waarschijnlijk tot de boundary was gekomen (en er een run werd gemaakt).

Gelukkig bracht de 15e bal (2.3) verlichting, want toen er gelopen werd op een no ball, kon het eerste wicket gepakt worden door een run out! Punjab liet zich niet kennen en hield de run rate op ruim 9. Veel ballen richting de leg side, waar Samanth veel te lopen had op deep mid-wicket. Na 10 overs stond de stand alsnog op 101/3, met de twee andere wickets door een bowled door Aadriyan en een caught behind door Enrique.

Een van de sterkste batters van Punjab werd vervolgens in de 11e over uitgeschakeld na een catch door Hridaan op een bal gebowled door Mo. Zayn en Hridaan waren daarna effectief met beide 4 dot balls in hun overs (12 en 13), waarna de beurt aan Branko was en hij op de vierde bal in zijn kenmerkende stijl met veel “flight” het vijfde wicket nam.

Hoewel er in de over erna nog 7 runs van het bat werden gemaakt, kwam er daarna toch een flinke daling in de run rate. Er volgden 4 overs met een gemiddelde van slechts 3 runs: Branko bowlde twee overs met in beide 5 dots en 1 wide. Ook Enrique gaf weing runs weg en pakte het belangrijke 6e wicket in de 19e over.

144/6 op de teller met een target van 151 en nog 5 overs te gaan. Punjab leek nog altijd op koers om deze wedstrijd te winnen. Tijd voor VCC om te laten zien dat ze onder druk het beste presteren!

20e over: Aadriyan bowlt een maiden over en bowled op de stumps voor het 7e wicket! 144/7.

21e: Zayn aan zet, hij geeft slechts 3 runs weg. 147/7.

Maakt Punjab 4 runs, of lukt VCC het om het laatste wicket te nemen?!

22e over. Aadriyan opnieuw… 1e bal: bowlt zijn eerste wide. Spanning, kan gebeuren, 149/7.
2e bal: Caught & bowled! 148 en all out in de 22e over!

Na deze spanning was er een enorme ontlading bij de spelers en ook bij de toeschouwers van VCC. Een enorm mooie overwinning en ook een fantastisch leermoment: anything can happen, never give up!