Home » Algemeen »  Historische overwinning Nederlands elftal op Zimbabwe op terrein VCC
Verslagen VCC 1 Algemeen Evenementen Verslagen

 Historische overwinning Nederlands elftal op Zimbabwe op terrein VCC

Het Nederlands cricketteam heeft op het veld van Voorburg CC een historische overwinning geboekt op het hoger geklasseerde Zimbabwe. Nederland, dertiende op de wereldranglijst, maakte 279 runs en gooide Zimbabwe (elfde op de wereldranglijst) all out voor slechts 130. Topscorer aan Zimbabwaanse zijde was oud-VCC’er Malcolm Waller. Enkele honderden toeschouwers, waaronder tientallen muzikale en dansende Zimbabwaanse fans, waren getuige van de wedstrijd.

Hoewel er in de internationale cricketmedia ietwat cynisch werd gesproken over een ‘troostprijs’- Nederland verloor beide andere eendaagse wedstrijden tegen Zimbabwe – was de overwinning er niet minder overtuigend om: 279 – 130. Barresi en Myburgh zorgden voor een vlotte start met 53 runs voor het eerste wicket. Ook Cooper (27), Van de Merwe (32) en Borren (29) hadden een ‘start’, maar alleen Rippon (71) was in staat een ruime halve century te produceren. Door het sprokkelwerk waren er wel wat aardige partnerships en toen Sikander Zulfiqar, zoon van oud-VCC’er Ahmed, nog een vrolijke 22 uit 23 ballen maakte, wees het scorebord het mooie totaal van 279 runs aan. Aan de kant van Zimbabwe blonk fastbowler Mpofu uit met vier wickets voor 41 runs.

De aanval van Nederland begon gretig met de energieke Shane Snater. Die agressie resulteerde al na 20 runs in de val van de eerste twee wickets. Snater sneed door de top order van Zimbabwe heen. Na een fantastische vang van Logan van Beek op point op het bowlen van Paul van Meekeren was de tussenstand zelfs 52 runs voor het verlies van zes wickets.

Precies op tijd zette captain Borren zijn spinner Roelof van de Merwe aan. Uitgerekend oud-VCC’er Malcom Waller – hij was in 2011 speler/coach van de Voorburgers – speelde een geweldige innings van 50 runs in slechts 43 ballen. Toen hij schitterend door Borren werd gevangen, was het laatste beetje verzet gebroken en kwam Oranje met een glorieuze overwinning van het veld.

Anders verging het VCC 1 dat bij Kampong om een wel heel merkwaardige reden de wedstrijd zag worden gestaakt. De kunstgrasmat was kapot en kon naar het oordeel van de umpires niet afdoende worden gerepareerd. Bij een stand van 19/2 met Kampong aan bat werd de wedstrijd niet hervat en kon VCC onverrichterzake huiswaarts.