Home » Nieuws » Hoe Frits ‘Fiver’ Holleman 5 wickets nam!
Verslagen VCC ZaMi Laatste nieuws Nieuws

Hoe Frits ‘Fiver’ Holleman 5 wickets nam!

Frits Fox Holleman took 5 wickets against the Wanderers Zami (15 jun 2024). “The fysio has cleared me to play… but I shouldn’t be running”
"De fysio heeft me toestemming gegeven om te spelen... maar ik moet niet rennen."

Het Frits effect

Zaterdag 15. Juni begon zoals elke andere zaterdag dit seizoen, met regen, somber weer, zonneschijn en weer regen, allemaal binnen een tijdsbestek van 15 minuten… op herhaling. Weinigen wisten we dat op deze dag geschiedenis zou worden geschreven. Bekijk de hoogtepunten hieronder.

De plaats en setting was Wanderers in Oss (dat ligt in Brabant) wat een pittige rit is van anderhalf uur… tenminste, als je je route verstandig kiest. Minuten voordat we van VCC vertrokken, werden we opgeschrikt door een late uitvaller. Een snelle scan over het VCC cricketpark leerde ons dat er weinig belangstelling was voor een gezellige toertocht diep in Brabant, dus we kwamen één speler te kort.

“De fysio heeft me toestemming gegeven om te spelen… maar ik moet niet rennen.”

Gelukkig had Frits ons de avond ervoor kunnen geruststellen over zijn fitheid met de legendarische woorden ‘De fysio heeft me vrijgegeven om te spelen… maar ik moet niet rennen’. We wisten niet zeker of dit de Frits-Fysio was of de fysio van zijn hond, maar Frits was fit om te spelen en dat was het belangrijkste.

Dankzij de steeds verder gaande technologische verbeteringen rond Cricketvelden hadden we een speciale weercamera geïnstalleerd door een of ander kikkerbedrijf bij de Wanderers, en de realtime beelden gaven ons goede hoop dat ‘penguins wouldn’t stop play’ en dat de wedstrijd door zou gaan.

Bij aankomst werden we verwelkomd door de vriendelijke mensen van de Wanderers. Het veld was precies zoals we ons hadden voorgesteld (ja, we doen ons huiswerk met eerder genoemde technologische verbeteringen). Het veld was lang en smal, met grote bomen langs het hek, wat twee dingen betekende:

  1. Loop niet met je hoofd tegen een boom als je een bal probeert tegen te houden.
  2. Het raken van de overhangende takken resulteert in een zes, tenzij je de bal vangt, dan is het uit.

Typische lokale Cricketregels, dus volkomen logisch.

Hoe dan ook, Wanderers won de toss en Prem (2 voor 11 in 4.2) & Floris-Fladdermouse openden de bowling. Na een beetje weerstand werd het openingspaar gebroken met een uitstekende vang achter het wicket, snel gevolgd door een clean bowled van first change Chris Farrel. Vanaf dat moment was het een komen en gaan van batsmannen, oftewel ‘Wandering batsmen’.

Om 15.18 en de stand 92 voor 6 na 24 gooide kapitein Sander de bal naar last-minute call-up Frits Holleman. 9 Minuten later had Frits the Holyman 3 wickets gescalpeerd in vier ballen, puur carnage maar ook pure jugavoidance want hij stond een single toe tussen deze scalps (hij miste zijn yorker op een centimeter lengte). Hij volgde met nog twee wickets in zijn volgende over.

De eerste batsman werd clean gebowled, de tweede werd gestumped door vader Parker, die een uitstekende wedstrijd achter de palen speelde trouwens. Het derde wicket was een scherpe vangbal van de Fritzanator zelf, maar het vierde wicket was het leukst om naar te kijken:
De batsman werd verslagen door pace, rende daarom naar de bal toe omdat die niet snel genoeg naar hem toe kwam, realiseerde zich toen dat hij gestumpt kon worden, cirkelde letterlijk om de bal heen en sprintte terug naar zijn crease, ondertussen vergetend dat de bal gewoon zijn oorspronkelijke baan volgde die Frits hem had gegeven en daardoor het perfecte uitzicht had om die bal in zijn eigen stumps palen te zien belanden.

Fiver-Frits maakte het af met geweldige tactiek, hij lokte de batsman op met wat aas (een ingecalculeerde zes) en bowlde toen dezelfde bal die in de handen van Marek ‘Arnie’ Molenbuur verdween, die slim was herpositioneerd door onze skip, op de backwardssquarelegboundary. Prem sloot de innings af met een clean bowled, hoewel de batsman zich dit pas realiseerde toen hij bijna draaide voor het tweede punt. Cricketclub Oss was gestrand op 122, wat precies het aantal minuten rijden was van VCC naar Oss. Hoe groot is die kans… 🙂

Als antwoord passeerden we hun score in 18 overs met goede scores van Harold (66 rtno), Graham Parker (21 no). Maar het schot van de dag was de lofted cover drive rechtstreeks in een onschuldige boom door Mohammad Qadar!
Dus wees niet bang om de korte highlights hieronder te bekijken van deze lage score maar zeer vermakelijke ontmoeting op de dag die niet voor niets als de Historische Hollemans’ dag de geschiedenisboeken in is gegaan.

Hoogtepunten Wanderers Zami tegen VCC Zami

Highlights Wanderers Zami - VCC Zami 15 jun 2024