Home » Laatste nieuws » ‘Hoedentruc’ Mees van Vliet velt ACC
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Verslagen

‘Hoedentruc’ Mees van Vliet velt ACC

 Foto: Respectvol eerbetoon aan overleden oudste VCC-lid Wim Kroes (foto: Gerwin Devilee)

Foto: Mees van Vliet velde met een ‘hattrick’ het Amsterdamse ACC (foto: Catch of the Day BV)

VCC heeft zaterdag op knappe wijze twee T20-wedstrijden gewonnen. HBS (95-82) en ACC (125-99) waren niet in staat de Voorburgers te verslaan. Musa Ahmad, Floris de Lange en Mees van Vliet waren ditmaal belangrijk voor de Voorburgers.

Na een respectvolle minuut stilte voor de onlangs overleden Wim Kroes, die meer dan zeventig jaar lid was van Voorburg CC, ging VCC batten in de door regen ingekorte wedstrijd. Musa Ahmad liet wederom zijn fantastische vorm zien, ditmaal met 64 runs uit slechts 27 ballen. Vooral dankzij zijn bijdrage kwam VCC in acht overs tot 95 runs.

Dankzij topbatsmen Walbrugh en Drummond kwam HBS een heel eind. Toen Mees van Vliet Walbrugh (39) inrekende, konden de Hagenaars het scoringstempo niet meer opbrengen. HBS kwam 14 runs tekort voor de winst. Bowler Karl Nieuwoudt was terug met 1-12 in twee overs.

Ook winst tegen ACC

Tegen ACC kwam Musa Ahmad vervolgens niet tot scoren, maar de rest van het team nam het over. Vooral de innings van de 15-jarige Cedric de Lange (21 uit 13 ballen) was een juweel. Voordien hadden Nehaan Gigani (32 uit 22) en Karl Nieuwoudt (21) runs gemaakt, waardoor VCC een redelijke maar zeker niet spectaculair hoge 125 runs liet noteren in de (nu wel) beschikbare twintig overs.

Floris de Lange (drie wickets voor twintig runs) ruimde het openingspaar op (Rahil Ahmed 36 runs) en kreeg topbat Hobson op diens eerste bal LBW met een googly.  Daarna nam Mees van Vliet (4-24) het over. Tegen zijn oude ploeg ving hij de snel scorende Kumar op eigen bowlen en nam direct daarna nog twee wickets: een hattrick! Deze mooie kreet kent zijn oorsprong in het feit dat H.H. Stephenson in 1858 drie wickets op rij nam. Van een collecte onder het publiek werd een nieuwe hoed gekocht; een traditie was geboren.

De mokerslag van de ‘hoedentruc’ kwam ACC niet meer te boven. Het was voor 99 all out.