Home » Laatste nieuws » Houdini-act brengt VCC 1 de winst in cricketthriller tegen VRA
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Verslagen

Houdini-act brengt VCC 1 de winst in cricketthriller tegen VRA

De wijze waarop VCC de winst nog naar zich toe trok tegen VRA leek op een act van de legendarische boeienkoning Houdini. Al waren daar in dit geval drie mensen voor nodig: Matt Smit, Philippe Boissevain en uiteindelijk ook Viv Kingma.

Door regenbuien werd de wedstrijd ingekort naar 43 overs. VRA kwam daarin tot 218 runs. Peter Borren, vormalig captain van Oranje, was weer eens belangrijk voor VRA met 87 not out. Aan de kant van VCC werden de wickets gebroederlijk verdeeld.

Aan bat ging VCC redelijk van start. Na 38 voor 0 in tien over kwam de klad er echter in: er vielen vier wickets kort na elkaar. De Grooth bowled, Gigani LBW, Croes gevangen achter het wicket en De Lange bowled. Game, set and match voor VRA, zo leek het. Maar Nic Smit en Philippe Boissevain geloofden nog in een stunt. In een fantastisch partnership van 77 runs voor het zevende wicket kwam de winst dichtbij, tot Boissevain (37) werd gevangen. In de slotover moesten maar liefst zestien runs worden gemaakt voor de winst en op de laatste bal twee. VRA-captain Borren ging voor de winst en haalde zijn veld in. Viv Kingma sloeg de bal over de bowler heen voor het winnende tweetje. Maar de man van de wedstrijd was zonder twijfel Nic Smit, die met 87 runs ongeslagen bleef.

VCC is erin geslaagd zich te handhaven op het hoogste Nederlandse cricketniveau, al ging dat niet zonder slag of stoot. Een top-viernotering was het doel en door een enkeling werd VCC zelfs getipt als titelkandidaat. Toen batsmen Bas de Leede, Steve Nottle en Mohit Hingorani om uiteenlopende redenen afhaakten, waren die ambities niet meer reëel. De op papier sterke aanval presteerde vrij goed, maar kreeg onvoldoende steun van de fielders. Er ging dit seizoen een onwaarschijnlijk aantal vangkansen tegen de grond – iets waarop de Voorburgers de komende winter vast een antwoord gaan vinden.

Foto: matchwinner Nic Smit