Home » Hup VCC U11!

Hup VCC U11!

Mooier wordt het niet: op een zondagmorgen dat het zonnetje heerlijk schijnt, verschijnen er 20 U11 kinderen om de competitiewedstrijd die staat gepland tussen VCC U11-1 en VCC U11-2 te spelen (voor het gemak meteen maar omgedoopt tot VCC Engels en VCC Nederlands, naar de voertaal in het veld). En vervolgens een prachtige wedstrijd jeugdcricket op de mat leggen.

VCC NL begon te batten en sloeg er op een toch niet al te klein veld lustig op los. Alle 10 jongens droegen minimaal 7 runs bij, sommige raakten zelfs ruim in de dubbele cijfers. De teller stokte uiteindelijk op 164 runs plus wat extra’s minus wat uitjes. Eindscore 197. Team GB met daarin enkele spelers die een zeer verdienstelijk debuut maakte, bowlde nog net iets te veel wides, maar verder was het een plezier om het tempo en de beleving van de jongens in het veld te zien.

VCC GB op zijn beurt probeerde de score te achterhalen, maar kwam nog net iets tekort, en nogmaals met wat nieuwkomers erbij was dat ook niet vreemd. Maar ook nu zagen we 4en en mooie slagen. Uiteindelijk echter niet genoeg om het andere team te achterhalen. Maar als de jongens net zo enthousiast blijven spelen en trainen zullen ze zeker nog stappen gaan maken!

Er was besloten in paren te cricketen waarbij elk paar 6 overs de kans kreeg zijn of haar kunnen te laten zien. Hierdoor werd het een echt mooie, lange cricketwedstrijd, maar dat kwam zeker niet door het lage tempo. Er werd snel gewisseld, goed doorgebowled van 1 kant en met twee keer 1 uur en een paar minuten op de klok kon er om half 1 aangevallen worden op de lunch.

Ouders dank voor de steun en support, de lunch of het umpiren dan wel scoren. Op zo’n ochtend kan er alleen maar klinken: hup VCC U11!

Scorecard VCC U11-1 VCC U11-2

Foto: Maarten Crump.

Voor meer foto’s, kijk hier (met dank aan Ana Margueirat)

Over de schrijver

Richard de Lange