Hartelijk welkom op deze pagina van Voorburg Cricket Club. Het is een geheime plaats waar we alleen jongens en meisjes voor uitnodigen die ECHT willen leren cricketen! Op deze plek vind je een uitleg over cricket en als je op de poster hieronder klikt, kom je bij een inschrijfformulier: daar kun je je naam en e-mailadres achterlaten en je wordt dan vanzelf uitgenodigd voor een training. Bovendien maak je dan kans op het winnen van een cricketset of zelfs een gratis lidmaatschap voor een jaar! Wacht dus niet langer en laat je naam achter: bij elke 10e inschrijver verloten we prachtige prijzen.
Schrijf je in via jeugdcommissie@voorburgcc.nl

Poster_Jeugdwerving_(final)

Cricket

Cricket is een teamsport voor jongens en meisjes, en wordt tot ongeveer 13 jaar gemengd gespeeld. De jongste jeugd speelt in zes- en achttallen. Cricket is een gooi- en slagspel, vergelijkbaar met honkbal en slagbal. De basis van het spel is eenvoudig: aangooien, wegslaan en rennen om punten te krijgen. Lees meer over Cricket op de website van de KNCB.

De cricketsport is heel populair in bijvoorbeeld Engeland, Australië, Nieuw Zeeland, India, Pakistan en Zuid-Afrika. De sport is wereldwijd zo groot dat het WK Cricket het derde grootste sportevenement ter wereld is. De Engelsen noemen cricket zelfs The King of Sports.

Het cricket in Nederland is, net als bijvoorbeeld voetbal en hockey, voor jonge kinderen volledig aangepast in tijdsduur, spelregels en materiaal. Iedereen pikt het spel spelenderwijs op en er zijn helemaal geen ingewikkelde spelregels. Er wordt al gecricket vanaf 5 jaar. Voor de jongste jeugd duurt een wedstrijd zo’n anderhalf uur, op woensdagmiddag of zaterdag- of zondagochtend. Vanaf een jaar of 12 loopt dat op tot 3 à 4 uur. Als je het speelt zul je merken hoe verrassend dynamisch het is en ook dat het een enorme denksport is!

Cricket is in Nederland een kleine sport. De kans dat je “ontdekt” wordt, is veel groter dan bijvoorbeeld bij voetbal, hockey of golf. Al vanaf je twaalfde maak je kans om geselecteerd te worden voor de nationale jeugdselecties, de Dutch Lions. Wie weet ga jij wel als Dutch Lion of Lioness mee naar Engeland. Of, als je wat ouder bent, naar nog mooiere plekken, zoals het Caribisch gebied, Zuid-Afrika of India!

VCC heeft momenteel zo’n 15 kinderen bij de nationale selecties. Cricket is niet duurder dan de meeste sporten. Het tenue bestaat uit een paar sportschoenen, een t-shirt en een sportbroek. De clubs leveren het cricketmateriaal. Heel veel kinderen doen er ook nog een sport naast. Bijna alle cricketkinderen doen ‘s winters aan voetbal of hockey. Ook zijn er veel tennissers bij. Dat blijkt prima samen te gaan.   Hieronder een YouTube filmpje, waarin je kunt zien hoe cricket wordt gespeeld (in het Engels):

Twee filmpjes over cricket op VCC, waarbij je meteen een indruk krijgt van onze accommodatie: