Home » Laatste nieuws » In de Spirit van de Zami (VRA1 – VCC Zami, 0 – 2)
Laatste nieuws

In de Spirit van de Zami (VRA1 – VCC Zami, 0 – 2)

De zami spirit. Daar wil ik het over hebben. Die was er namelijk weer volop aanwezig op deze bijna zonnige zaterdagmiddag.
“Hoet meet je dan de Zami spirit?” hoor ik je zeggen. Daarop is het antwoort natuurlijk “niet”. Dat voel je namelijk.
Zoals wanneer de bal over de boundary rolt nadat die vrolijk over Ivo’s iets te laat uitgestrekte voet huppelt.
Of wanneer de heer “Extras” met 53 weer eens top scorer van de oppositie is geworden.
Of wanneer er weer eens een Zaiden gebowled wordt. Daar hadden wij trouwens een heleboel van, met zelfs een triple zaiden door Shuja(3/17/6.5) of een wicket double door Ed(1/38/7). Ook Richard(3/40/6) en Dinusha(0/21/4) voelden de Zami spirit met hun Zaiden bijdragen.

Mocht je niet weten wat een Zaiden is, klik dan hier (wel ff bij blijven, hè!).

De Zami spirit was er echter ook toen Jan-Willem zijn !!vijfde!! caught-behind pakte zonder er eentje te droppen. Ja dat voelde ineens als cricket. Maar dat mag ook wel eens. Net als Jonathan(2/41/7) met zijn eerste Zami wicket. Of het majestueuze captaining duo – Mo die de field posities van Ivo telkens overhoop gooide en Ivo die de perfecte psycholoog speelde: “Ff focus, Martin”, seconden voor Martinswicket (Martin(1/18/4) was daarvóor een en al besluitvaardigheid: “ik stop écht na deze over… nou, doe me er nog maar een”).
De oppositie kwam uiteindelijk tot 178/10

Na de pauze zetten Yves en Arn de inhaalrace in. Er moet wel gezegd worden dat de 9000 careers runs die Arn in deze innings behaalde of zijn century in diezlefde innings niet de meest typische Zamivertoning is, maar dat werd weer goed gemaakt door Yves die er alles aan deed om zijn 50 maar níet te krijgen. Dat zat zo: met minder runs om te winnen dan wat Yves voor zijn 50 nodig had rende Yves zichzelf steeds van strike af en moest Arn de resterende ballen van de over blokken om Yves weer aan strike te krijgen. Nadat dat een paar keer was gebeurd zag Arn maar éen uitweg: zijn wicket weggeven. Kijk, daar hebben we’m weer, de Zami spirit!
Uiteindelijk pakte Yves toch zijn 50 met zijn eerste 6 op Nederlandse bodem.
VCC 183/1 na 26 overs, Marek (106), Yves (53 n/o)

Ja, de Zami spirit was weer volop aanwezig op deze bijna zonnige zaterdagmiddag.

~Martin