Home » Laatste nieuws » In Memoriam Hugo de Heer
Laatste nieuws

In Memoriam Hugo de Heer

Hugo was een groot sport- en in het bijzonder cricketliefhebber.

Jarenlang was hij fanatiek supporter van VCC, vooral van het eerste team.

Het Kampioenschap van Nederland van zijn geliefde Voorburgse club was voor hem in het bijzonder een prachtig en memorabel moment.

Een medelid van onze club schreef eens, dat sommige supporters toen zelfs tranen in de ogen hadden. Hugo was daar een van!

Genieten kon hij als de beste en plezier maken loopt  als een draad door zijn leven. Samen met vriend Rob Tolk op Texel vogels spotten, voetballen, volleyballen en cricketen.  Op zijn sportfiets reed hij regelmatig alleen naar het  strand om daar te genieten van vogels en natuur.

Meerdere malen heb ik zijn fiets bij het strand gespot en hem gesproken.

Voor een praatje was hij dan altijd in.

Deze vitale en markante figuur met zijn korte broek en onafscheidelijke racefiets volgde … wellicht ook een beetje generatieloos … zijn eigen natuur.

Die deelde deze cricketvriend dan ook weer graag met anderen.

Hij was geestig en zijn humor was aanstekelijk. Nooit zullen we zijn bijna cabareteske en hilarische verhaal vergeten over zijn telefoongesprek met de Rotterdamse cricketclub VOC. Wat hebben we toen en daarna vaak samen gelachen.

Die prettige sfeer had Hugo altijd bij zich. Hij speelde nooit op tegenstellingen en nam een ieder zoals hij was. Niet voor niets bestond zijn professionele carrière uit maatschappelijk werk. Naar vernomen heeft hij daarbij vele jongeren ondersteund.

Deze behulpzaamheid heeft hij ook op onze club getoond.

Het regelmatig organiseren van mega grote volleybaltoernooien in de buitenlucht onderstrepen deze dienstbaarheid van hem des te meer.

Daarnaast was Hugo een allround sporter pur sang.

Zo was hij een uitstekend volleyballer bij Tonegido.

En als fanatiek voetballer in Tonegido I had hij een hard schot in de benen en kon je hem soepel en heel lenig bewegend op het middenveld en in de achterhoede vinden. Een sportieve speler was hij daarbij ongetwijfeld.

Bij VCC was Hugo cricketer en supporter al vanaf de tijd aan de Rodelaan tot nu op het prachtige cricketcomplex Westvliet!

Wij VCC-ers herdenken en koesteren je vaak aanwezige lach, maar ook die peinzende blik in de verte …  strand, zee, groene cricketvelden en prachtige vogels in de lucht … rust hiermee zacht en in vrede Hugo.

Paul Kors, in naam van je VCC-vrienden.