Home » (Inter)nationale successen van VCC-ers/ VCC teams

(Inter)nationale successen van VCC-ers/ VCC teams

Nationaal zijn de dames de play-offs (halve competitie) slecht begonnen met een nederlaag tegen Ajax. Dan in elk geval maar winnen tegen VRA (18 aug, uit) en Quick (25 aug, thuis) en dan zien.
De U11 strijdt om het kampioenschap van Nederland in een drieluik tegen VRA en HBS. De thuiswedstrijd tegen VRA staat gepland op woensdag 5 september, de datum van de wedstrijd tegen HBS moet nog bevestigd worden door HBS.
De U13 zal voor een plaats in de finale moeten winnen tegen het sterke HCC, de halve finale vindt op zondag 2 september plaats op VCC. De winnaar speelt een week later op VCC tegen de winnaar van Kampong-Sparta.
De U17 speelt een kruisfinale uit tegen Hermes DVS (op 2 sep), de winnaar speelt op 9 september op VCC de finale tegen de winnaar van ACC/VRA – VOC.

Internationaal kwamen er diverse VCC-ers in actie. Summum was natuurlijk het optreden van Bas op Lord’s. Daarna volgden nog twee ODI’s tegen Nepal op VRA (1 gewonnen, 1 verloren). Ook Clayton zat in de Lord’s selectie, al kwam hij niet in actie.

Bas, staand 2e van rechts  en Clayton helemaal rechts (al kwam hij niet in actie), op Lord’s

Voor de jongere generatie (de Dutch Lions U17) stond een belangrijk WK kwalificatietoernooi Divisie II op het programma: onder leiding van coach Tom de Grooth moest promotie voor het WK kwalificatietoernooi Divisie I worden afgedwongen (in 2019), met als uiteindelijk doel kwalificatie voor de WK U19 in 2020. Met Philippe en Nehaan slaagde het team in Essex met vlag en wimpel voor deze opgave door ongeslagen het toernooi te winnen.

De U15 tourde naar Denemarken. Met o.a. Tanveer en Aryan in de gelederen wist het team drie van de vier wedstrijden te winnen.

De U13 kende via Tobias en Nirav de VCC vertegenwoordiging en had het zwaar tegen goede Engelse opponenten. Van de vijf wedstrijden in Kent gingen er vier verloren.

De jongste generatie vertegenwoordigd in de Dutch Lions U12 kende de grootste VCC representatie in de vorm van spelers Alejo, Cedric en Tom en coaches Tim en Marc. Het zeer jonge team met diverse 10-jarigen kende een goede voorbereiding bij de familie De Grooth in de achtertuin (2 keer gewonnen, 1 keer verloren en een tie), maar schitterde op het Minor County Cricket festival in Suffolk door de hoogste klassering uit de zes jaar dat er wordt meegedaan te behalen. Via 4 overwinningen en 1 nederlaag legde het team beslag op de tweede plaats.

Bij de dames en meisjes waren alle ogen natuurlijk begin deze zomer al gericht op het nationale elftal met VCC speelsters Babette, Caroline, Cher en Juliet dat zich helaas niet wist te kwalificeren voor de WK T20.

Van de jeugdteams ging de U17 al vroeg in juli op tour naar Engeland, met Annemijn. Resultaten zijn onbekend, althans niet terug te vinden op de KNCB site.

De U15 kende een leerzame tour in Malvern, waar werd aangetreden tegen sterke counties. Merle en Donna vertegenwoordigden hier VCC in een team dat grotendeels bestond uit meiden die vorig jaar nog U13 speelden.

De Dutch Lionesses U13 (op bovenstaande foto samen met Huntingdonshire) tenslotte kende 1 speelster van VCC in de persoon van Carlijn van Koolwijk. Met haar teamgenoten leerde zij in Malvern de internationale fijne kneepjes en sloten succesvol af (drie van de vijf keer winst, 1x een tie).

Over de schrijver

Richard de Lange