Home » Laatste nieuws » Internationals belangrijk voor VCC tegen VRA
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Verslagen

Internationals belangrijk voor VCC tegen VRA

Voorburg CC 1 heeft weer een belangrijke horde genomen op weg naar de play-offs. In Amstelveen was het team veel te sterk voor VRA: 285-191. Michael Levitt (115 runs) en Ryan Klein (vijf wickets) waren de uitblinkers aan Voorburgse zijde.

Eerst batten was de keuze van VCC na gewonnen toss. Die innings begon niet goed met snel wicketverlies, maar Michael Levitt en Noah Croes zorgden er met een partnership van 104 runs voor het tweede wicket voor dat VCC weer volledig in de wedstrijd zat. Drie ‘veertigers’ (Croes, de voor even aanwezige Van Beek en Shariz Ahmad) bepaalden het Voorburgse totaal op maar liefst 285 runs.

De Voorburgse bowlingbeurt werd gedomineerd door Ryan Klein. De 25-jarige Zuid-Afrikaanse Nederlander kreeg achtereenvolgens Rasool, Smal, Balbirnie en Nidamanuru uit. Daarmee was de tussenstand een vrij uitzichtloze 55 runs voor het verlies van vijf wickets.

Partnerships van 44 en 39 gaven het totaal van VRA een draaglijker aanzien, maar de Amstelveners vormden geen enkel gevaar voor de hoge score die VCC eerder op de dag in de boeken had gebracht. Klein kwam met de prachtige bowlingcijfers 5-42 van het veld.

Van de overige Haagse clubs viel vooral de Houdini-act van HCC op. Tegen Sparta kregen de Hagenaars 275 runs om de oren, maar dankzij 134 not out van Boris Gorlee achterhaalde HCC die score op de voorlaatste bal. HBS was ruim de mindere van VOC (272-127).