Home » Laatste nieuws » Internationals loodsen VCC Dames langs Quick

Internationals loodsen VCC Dames langs Quick

Voorburg CC Dames begon het cricketseizoen op zaterdag uitstekend door een van de titelkandidaten te verslaan. VCC zette een solide score van 196 neer; Quick kwam niet verder dan 127. Babette de Leede (97 runs) en Eva Lynch (5-21) waren de uitblinkers aan Voorburgse zijde.

Quick had maar liefst acht internationals en oud-internationals in de gelederen. VCC kon daar ‘slechts’ zes internationals en oud-internationals tegenoverzetten. Toch bleken Babette de Leede en Eva Lynch op deze dag net iets meer in vorm dan hun Haagse Oranje-zusters.

Babette opende uitstekend. Ze kreeg eerst steun van de jonge Carlijn van Koolwijk (11 runs) en daarna van haar Oranje-teamgenote Eva Lynch die een onbevangen 41 uit 41 ballen scoorde. Babette en Eva maakten samen 89 runs voor het derde wicket in slechts 14 overs. De Leede leek zelfs even haar eerste century te scoren. Op 97 echter sloeg ze een ziek harde straight drive in de handen van de verbouwereerde Caroline de Lange die een wereldvang op eigen bowlen pakte. 196 all out was de forse eindscore.

Quick startte voortvarend met de ervaren Helmien Rambaldo. Twee keer ontsnapte ze op het bowlen van Marloes Braat toen de bal millimeters naast haar offstump ging, maar drie maal was scheepsrecht: LBW voor 19 en VCC on top.

Dankzij goed keeperswerk van Babette (twee stumpings en een vang) en vangen van Carlijn, Eva en Julia bleven de wickets met regelmaat vallen. Eva Lynch blonk ook hier uit door maar liefst vijf wickets te nemen voor 21 runs. Het grondfielden van Rosalie Lawrence en Priya Sabu was prima. Quick was voor 127 all out, 70 te weinig voor de overwinning.

 

 

 

 

Over de schrijver

Patrick de Leede