Home » Laatste nieuws » Jan Jaspers (89) overleden
Laatste nieuws Nieuws

Jan Jaspers (89) overleden

 

CloudOns bereikte het droevige bericht dat op 16 november ons oud-lid Jan Jaspers overleden is. Jan was de schoonvader van Coen en de grootvader van Floris van Hoogdalem. Hij is 89 jaar geworden.

Verreweg de meeste van onze leden zullen hem dus nooit hebben zien spelen, maar zijn banden met VCC gaan tientallen jaren terug. In het jubileumboek van 2007 is op pagina 30 een fotootje te vinden van een jeugdteam met naast Jan o.a. ook de broers Guus en Leo Kors. De foto lijkt eind jaren dertig genomen te zijn. Het was in de tijd dat de banden met TONEGIDO heel hecht waren: we speelden niet alleen op hun veld, veel leden voetbalden daar ook. En ze waren voor beide verenigingen vaak erg belangrijk. De familienaam Jaspers was in de Voorburgse sportwereld een begrip, ook door jarenlang bestuurswerk en trainerschap. Jan was sterk betrokken bij jeugdafdelingen, zelf heb ik goede herinneringen aan 1970-1971 toen hij leider was van mijn A1-junioren(voetbal)team – ook al omdat we kampioen werden.
De laatste jaren ging de gezondheid van Jan achteruit. Toch was hij nog regelmatig op ons veld te vinden, bijvoorbeeld om te zien hoe er zeventig jaar na die foto door zijn kleinzoon gespeeld werd.
We wensen de  familie veel  sterkte met het verwerken van dit verlies.
-KP

  De rouwkaart.