Home » Nieuws » Jan van Thuijl (86) overleden

Jan van Thuijl (86) overleden

 

IN MEMORIAM JAN VAN THUIJL

 *31 augustus 1931 –  †21 september 2017

Het sprak vanzelf dat Jan ging cricketen. Hij was immers de zoon van Geurt van Thuijl, een van de oprichters van VCC in 1932. Jan was een left hand openingbatsman met vooral mooie slagen aan off. Hij scoorde in de periode van 1944-1985 in totaal 2309 runs met een hoogste score van 65. Hij maakte de meeste runs in het eerste elftal en won in 1973 de Gerrit van de Weerdhof bokaal (hoogste score van een opening batsman).

Jan heeft in het bestuur de functie van secretaris vervuld. Hij hield van gezelschap, had veel gevoel voor humor en kon heel droog zijn mening geven. Het was een genoegen om met Jan over cricket te praten. Hij las er veel over en had een uitstekend geheugen.

Zes jaar geleden werd hij getroffen door een ernstige hersenaandoening waardoor hij in een rolstoel belandde en voortaan in een verpleeghuis moest worden verzorgd.

Hij hield zijn grote passie voor cricket en vooral voor VCC. Een bezoek aan ons veld was een absoluut hoogtepunt en in de maand januari informeerde hij of het jaarverslag er al was.

Met Jan is een VCC-er in hart en nieren heen gegaan. We zullen hem missen.

JMvT

 

Over de schrijver

Richard de Lange

2 reacties

Geef hier je reactie