Home » Junioren » Jeugd intro
Junioren

Jeugd intro

U11 en U10 met bekersMet zo’n 75 jeugdleden heeft de Voorburg Cricket Club (VCC) heeft één van de grootste jeugdafdelingen van alle cricketclubs in Nederland. De club steekt veel tijd in het opbouwen van een bloeiende jeugdafdeling, omdat het gelooft dat de jeugd een belangrijke levensader is. We doen dan ook erg ons best om het iedereen door het jaar heen naar de zin te maken.

Natuurlijk spelen we in alle leeftijdscategorieën (van 7 tot 18) mee aan de door de KNCB (de cricketbond) georganiseerde wedstrijden in mei en juni. Dat zijn de topmaanden waarin veel kinderen soms wel 2 wedstrijden in de week spelen en ook nog eens de gelegenheid hebben om 2 keer te trainen. Maar de basis wordt gelegd in de winter (november – maart), waarin we in een sporthal hard trainen om klaar te zijn voor het seizoen. Dat wordt gestimuleerd door de bond, die inmiddels ook ’s winters toernooien organiseert (meestal op zondag), waar we natuurlijk aan deelnemen. In april gaan we dan naar buiten en spelen we wat oefenwedstrijden, waarna we in mei en juni intensief spelen. De oudere jeugd speelt ook in juli en augustus nog competitief, de jongeren spelen en trainen onderling, maar minder intensief.

Cricket is leuk, actief, internationaal (we hebben leden uit Duitsland, Australie en Engeland) en een prachtig strategisch spel, niet voor niets de King of Sports genoemd. Jongens én meisjes worden van harte uitgenodigd vrijblijvend een keer deel te nemen aan een training. Voor meer informatie, neem contact op met: jeugdcommissaris@voorburgcc.nl

jeugdcommissaris@voorburgcc.nl
Tags