Home » Verslagen » Verslagen VCC 1 » Jeugd steeds belangrijker voor VCC
Verslagen VCC 1 Junioren Verslagen

Jeugd steeds belangrijker voor VCC

110515-Waller-cuts-Promotional-PrintingNa overtuigende winst op Hercules staat VCC op een gedeelde derde plaats in de Hoofdklasse. VCC bowlde en fieldde eerst en hield de Utrechters knap op 183 runs. De jonge bowlers Viv en Philip Kingma namen ieder twee wickets, evenals John Cheadle. In de Leidschendams-Voorburgse aanval blonk Malcolm Waller uit met vier wickets voor 25 runs. De Zimbabwaanse speler/coach pakte bovendien twee vangen.

Bekijk hier de Uitslagen en Scorecards van de Hoofdklasse

Harold Vogelaar (32 runs) en Gijs Bins (13 runs) trokken vervolgens ten strijde om de 183 Utrechtse runs te passeren. Zij werden afgelost door Wilfred Diepeveen (19 runs) en Floris Kingma (29 runs). Laatstgenoemde begon zeer overtuigend en het is een kwestie van tijd alvorens hij dit soort potjes rustig gaat binnentikken. Helaas waren toch weer de ‘professionals’ Waller (48 not out) en Tim de Leede nodig om de punten binnen te halen, maar de punten bleven redelijk eenvoudig in Leidschendam-Voorburg.

De wedstrijdbeleving en trainingsintensiteit zijn enorm toegenomen sinds Malcolm Waller het roer heeft overgenomen van Nieuw-Zeelander Brandon Hiini. Waller organiseert zijn trainingen minutieus en betrekt iedereen die een betere speler wil worden, van jong tot oud, bij zijn trainingssessies. Als VCC deze ontwikkelingslijn weet vast te houden, moet het zich kunnen kwalificeren voor de play-offs, al is de concurrentie van met name Sparta, Dosti en HBS groot.

Foto (vrij van copyrights): Malcolm Waller bleef met 48 runs ongeslagen (foto: Fred Reman)

Tags