Home » Verslagen » Verslagen VCC 1 » Jong VCC 1 verliest van Sparta
Verslagen VCC 1 Verslagen

Jong VCC 1 verliest van Sparta

In wellicht de jongste opstelling ooit, verliest VCC 1 van Sparta. Met name Sparta coach en voormalig testspeler Wasim bleek een niet te nemen horde.

adriaanverbeek

Foto: Adriaan Verbeek, 14-jarig VCC talent

Als gevolg van vakantie (Philips Kingma, Tim de Leede), schorsingen (Floris Kingma) en internationale verplichtingen (Malcolm Waller) stond er een VCC elftal in het veld met een gemiddelde leeftijd van 22.6 jaar. Maar liefst twee 14-jarigen (Ed Price en Reinier Kalis), een 15-jarige (Adriaan Verbeek) en een 17-jarige (Viv Kingma) maakten deel uit van de selectie, waarbij het voor Ed en Reinier ook nog eens hun debuut was.

VCC ging al battend goed van start. De “oudjes” Gijs Bins, John Cheadle en Harold Vogelaar pakten hun verantwoordelijkheid en brachten respectievelijk 59, 31 en 26 runs op de borden. Ook Wilfred Diepeen droeg nog dubbele cijfers bij (18). Met een tussenstand van 152/5 leek er nog veel mogelijk, maar toen de ervaren mannen eenmaal van het toneel verdwenen waren vielen de wickets snel en met 171 na 47.4 overs zaten alle Voorburgers aan de kant.

De ex-testspeler Wasim van Sparta bleek vervolgens een niet te nemen horde voor de aanval van VCC. Hij sloeg een 96 no en gesteund door Singh (30) en Boult (17 no), werd VCC’s totaal in de 41e over gepasseerd. Ed Price (4 overs 14 runs) en Kashif Zaffar (5 overs 16 runs) lieten hun bowlintg talent zien.

VCC handhaaft zich op de 3e plaats en de doelstelling om in elk geval top-4 te spelen, is bereikt. Om ook in augustus nog een aantal interessante play-off wedstrijden te spelen is het echter noodzakelijk om de laatste competitewedstrijd tegen Dosti te winnen, daar alle punten uit fase 1 worden meegenomen. Bovendien strijdt het team nog om de titel in de T20 competitie met 4 punten uit de eerste 2 van in het totaal 6 wedstrijden (winst tegen Hercules en Dosti).